{{ message.message }}
{{ button.text }}

Werken na je zwangerschapsverlof

Zestien zwangerschapsverlof lijkt een hele lange tijd. Maar als jij volop van je baby geniet vliegen deze weken voorbij en komt de dag dat je weer terug aan het werk mag heel snel dichtbij. Om je te helpen wennen aan je nieuwe rol als werkende moeder zetten wij 9 tips voor je op een rijtje:

Afbeelding blog 'Werken na je zwangerschapsverlof '

Kopje koffie?

Zeker als je kleintje nog (meerdere keren) per nacht wakker word kan koffie je door de dag helpen. Minder dan vijf koppen per dag zal voor je kleintje over het algemeen geen invloed hebben. Zoek zelf naar de voor jullie juiste balans.

Laat je kindje met een goed gevoel achter

Oefen voor je daadwerkelijk weer aan het werk gaat al eens met de gastouder, oppas of kinderdagverblijf. Zo is voor je kindje de overgang niet te groot en weet jij ook alvast hoe dat gaat. Maak je je zorgen of de voeding wel op de juiste manier wordt gegeven of de luier juist wordt verschoond? Neem die zorg voor jezelf weg door gewoon een (paar) keer te kijken hoe jullie oppas dit doet.

Sla je pauzes niet over

Ook al houd je nog zo van je werk, je hoeft echt je pauzes niet over te slaan omdat je nu misschien minder werkt en /of tijdens werktijd kolft. Zowel op kolven als op je pauzes heb je recht. Bedenk ook dat je juist de gezellige praatjes tijdens de lunch wel een hebt gemist tijdens je verlof.

Babyfoto’s

Hoe trots je ook bent op je kleintje, ga niet het hele bedrijf rond met foto’s. Denk aan jezelf toen je nog niet met kinderen bezig was. Niet iedereen zit te wachten op de hele serie. Plaats een foto op je bureau (of bureaublad van je computer) en geef collega’s zelf de mogelijkheid om te informeren.

Lees verder

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je