{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tentavontuur

Snel een dagje vrij gepland en op naar een hopelijk zonnig en warm Baarland!

Afbeelding blog 'Tentavontuur'

Manlief kwam vorige week maandagavond thuis met een tent. Jaha, hij zag de tent liggen bij de supermarkt voor een vriendelijk prijsje en kreeg meteen een leuk idee: in de tuin kamperen in de tent. Sceptisch en enigszins verbaasd keek ik naar de tas (met daarin de hele tent) die niet veel groter en zwaarder is dan mijn tas gevuld met luiers, luierdoekjes, papieren toiletbeschermers, desinfecterende handgel, slabber, drinkflesjes en voorverpakte gezonde versnaperingen voor uitjes met de kids.
De volgende avond gingen man- en dochterlief dan ook vrolijk en vastberaden aan de slag en benutten zoonlief en ik het moment om samen een heerlijke avondwandeling met hondlief te maken. Bij terugkomst wachtten ons een vrolijke en zeer enthousiaste dame op die er duidelijk zin in had: “Mama, gaan we kamperen? Mama gaan we nu slapen in de tent? Mama mag ik mijn pyjama aan?”
Alle denkbare en meest logische vragen werden gesteld door onze knappe meid. Manlief ondervond weinig problemen bij het opzetten van de tent maar vond het wel errug warm in de tent…
Hoewel de avond perfect was, stelde ik voor om vrijdag a.s. vroeg in de ochtend naar zee te rijden en daar een nachtje op een camping te blijven slapen. Uiteindelijk zag ik de ruime tent wel zitten, ondanks dat het met 1 vrij grote papa en 1 gemiddeld grote mama en 2 kleine kinderen wel wat behelpen zou zijn.  Zo gezegd zo gedaan reden wij met veel enthousiasme, goed humeur en alle dieetvoeding voor ons gezin, op weg naar Baarland in Zeeuws-Vlaanderen. De weersvoorspellingen bleken aan het begin van de week toch anders te zijn dan nu en bleef het een bewolkte en tamelijk koele dag. Desalniettemin hebben we er zin in!
De camping bleek een goede keuze: dochterlief heeft het speeltuintje geschoten en vindt het nu al ‘cool’. Om 12u zit ik met de kinderen voor de tent en smeer de boterham en, ondertussen genieten we van de rust en de mooie omgeving. Even geen internet met e-mail en Facebook en geen tv. Jep, het klinkt primitief maar voor nu voelt het ontzettend goed.
Om 13u liggen de kids in de tent maar blijkt alleen dochterlief het te spannend te vinden. Zoonlief valt na een tijdje in slaap zonder enige moeite.
Na de middag drinken we buiten een kop thee met iets lekker voor er bij en lopen we daarna richting het strand. Het is nog altijd bewolkt en de zon laat zich nog niet zien en af en toe krijg ik kippenvel van de wind. Dochter- en zoonlief spelen in het zand en ik neem even de tijd om alles op me in te laten werken. Dit is werkelijk luxe: de mogelijkheid hebben om met eigen vervoer richting een onbekende bestemming te rijden en daar je eigen plekje te creëren en even helemaal uit de dagelijks routine komen. Begrijp me goed, ik reis graag naar Spanje dat mijn 2e thuis is maar op dit moment voel ik me gelukkig waar ik nu ben.
Na het avondeten beleven we een gezellig en druk avontuur in de wasruimte van de camping. De camping is ideaal en biedt speciale ruimtes met een bad of 2 douches zodat je als gezin niet op elkaar hoeft te wachten. We zijn hier wel zo’n uurtje zoet mee om beide kids te wassen, drogen en aan te kleden. Dochterlief vindt het een waar avontuur: na het wassen je pyjama, vestje en slippers aan en dan terug naar de tent wandelen. Nog geen half uur later, liggen beide kids heerlijk te slapen en genieten manlief en ik na van een drukke maar bijzondere dag.
Uit onze eerste evaluatie maken we op dat het tot nu toe prima verloopt en voor herhaling vatbaar is.
Zodra ook wij bedklaar zijn begint het echte werk pas: via een kleine opening naar binnen kruipen en 2 kids verplaatsen naar het voor hun gereserveerde plekje in de tent. Als uiteindelijk iedereen op zijn en haar goede plek ligt, doen we de zaklamp uit. Welterusten!
Na een aparte nacht met wat onderbrekingen en kleine aanpassingen her en der, sta ik samen met dochterlief om 06.30u op om naar de wc te gaan. Nog altijd geniet zij van het avontuur en ondanks de frisse ochtendtemperatuur, blijft ze maar kletsen over hoe leuk ze het allemaal vindt. Nog geen half uurtje later, genieten we met z'n tweetjes van een gezond en lekker ontbijt zonder de mannen. Die liggen nog lekker te slapen in de tent. De ochtend verloopt rustig en zowel zoon- als dochterlief vermaken zich prima met bijna niets: grassprietjes, blaadjes, takjes en een emmertje met een schepje.
De tent afbreken en alles opruimen is wel even een klus maar ook hier geldt weer: niet proppen maar vouwen. Na een dik uur opruimen zijn we klaar voor vertrek.
Rond 12u vertrekken we vanuit Goes weer terug naar Limburg en kijken we terug op een heerlijke dag en nacht op de camping. Chapeau voor de camping Scheldeoord die echt alles te bieden heeft wat nodig is voor een leuke en actieve familievakantie. De sanitaire voorzieningen waren goed onderhouden en schoon. Hoewel manlief en ik geen goede nachtrust hebben gehad, zijn we het er over eens dat het voor herhaling vatbaar is. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke uitdaging voor deze zomer, denk dan eens na om 1 nachtje met de tent weg te gaan. Een dag zonder speciale luxe maar wel met elkaar samenzijn en met elkaar bezig zijn. Wat manlief en mij betreft krijgt dit avontuur een dikke 8 :-) 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je