{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tas zonder eigenaar in de trein.

De spanning is voelbaar en iedereen houdt zijn adem in. We willen angst niet laten regeren, maar het gebeurt toch.

Afbeelding blog 'Tas zonder eigenaar in de trein.'

We staan stil op station Weesp, er is een paar stoelen bij ons vandaan een tasje gevonden zonder eigenaar. Het is zichtbaar dat iedereen even zijn adem inhoudt. Voordat het tasje gevonden werd, waren er nog een paar jongens aan het grappen 'als we gaan, dan gaan we met zijn allen'. Een stel besluit een wagon door te lopen, omdat ze niet bij dat 'Tasje zonder eigenaar' willen zitten. Vervolgens komt de conducteur er aan en ik wil net op staan om hem het tasje te wijzen als een mede passagier mij al voor is.

De angst is voelbaar in de trein, iedereen slikt toch even, maar niemand staat op om de trein te verlaten. Wij willen de angst voor terrorisme niet laten winnen of zijn we allemaal bang om de trein te missen en  te laat te komen op onze afspraak? Eigenlijk geloof ik niet dat de trein van Amsterdam naar Amersfoort Vathorst een doelwit kan zijn. Maar dat hadden de concertbezoekers in Parijs ook vast niet verwacht. Ik heb dus geen moment gedacht dat het een bom of iets was, maar toch.. 

De conducteur controleert het tasje en naar zijn mening is er niets aan de hand. Hij tilt het op en loopt er, toch iet wat voorzichtig, mee naar buiten. 


Mijn mede reizigers en ik halen weer adem en na een paar minuten wachten kunnen we verder. De telefoontjes komen weer te voorschijn en er wordt weer van de koffie gedronken. Het gevaar is geweken, toch? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je