Snap
  • Mama
  • tandenpoetsen

Tandenpoets drama... Wie heeft dé oplossing?

Elke ochtend en avond is het weer feest - tandenpoetsen. Het wordt met de dag lastiger. Ze wil het óf zelf doen (wat betekent dat ze de tandenpasta opeet en vervolgens op de borstel kauwt) óf ze wil het niet.

Niet willen ben ik het dan weer niet mee eens dus doe ik het. Maar dat gaat niet van harte en tegenwoordig is het elk poetsmoment huilen (Bobby dan), worstelen en 'nee' geroep. 

Als het nu nog effect zou hebben is het het overwegen waard, maar het lukt me niet goed om bijvoorbeeld de achterkant van haar tandjes te poetsen. 

Heeft iemand tips? Ik heb al het volgende geprobeerd: op het aankleed kussen liggend poetsen, afleiden met een youtube filmpje, tegelijk haar ook mijn tanden laten poetsen. Dat vond ze erg leuk, wel kneep ze ondertussen zelf heel hard haar lippen op elkaar zodat ik niet met de tandenborstel bij haar kon poetsen ;)

Hebben jullie hetzelfde? Tips? Dé formule? Wie helpt me?

5 jaar geleden

Hier gaat het de ene keer beter dan de andere keer. Ik zag dat je al meerdere dingen hebt geprobeerd maar wie weet... misschien helpt dit. Ik neem mijn dochter (op dit moment de moeilijkste) als een baby op mijn linkerarm. Met mijn linkerhand houd ik dan haar linkerarm vast en haar rechterarm klem ik tussen haar zij en mijn borst/buik in. Met mijn rechterhand poets ik haar tanden, onderwijl met mijn elleboog haar eventueel worstelende lijfje in bedwang houdend. Natuurlijk, het moet geen trauma worden. Meestal duurt dit nog geen halve minuut, dan weet ze dat verzetten geen zin heeft én... ze mag als ik klaar ben ook even zelf poetsen! We houden het (nog) geen twee minuten vol, en soms brult ze het uit, maar dan zeg ik: toe maar. Hoe harder je huilt, hoe beter ik erbij kan. Het gaat voorbij... succes!

5 jaar geleden

Ik snap dat het belangrijk is om te poetsen maar een houdgreep bij mijn kinderen gaat me toch iets te ver. Is voor de langetermijn al helemaal geen oplossing omdat de kinderen tandenportsen als iets naars kunnenn gaan zien.

in de houdgreep, wat een dom idee. Zo dom dat ik erom moet lachen. Gelukkig is het gelukt met een normale manier

volhouden is inderdaad het sleutelwoord in veel gevallen. Super dat het gelukt is