{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tag: ik zou graag nog wel eens een keertje…

In navolging van Lindsy83 mijn lijstje met dingen die ik nog wel eens net als vroeger zou willen (doen).

Afbeelding blog 'Tag: ik zou graag nog wel eens een keertje… ' Achtergrond blur afbeelding

Ik zou nog wel eens een keertje…

1. Willen genieten van een vrijstaand huis met een ruime tuin.
Ik groeide op in een dorp, ver van de Randstad, waar je als klein kind gewoon op straat speelde en met je buurjongens vlotten bouwde om in de sloot te ‘varen’. Nu woon ik midden in de Randstad, in de ‘grote stad’ in een appartement, drie hoog met de dichtstbijzijnde speeltuin op een minuut of vijf a tien lopen. Ik kan soms verlangend terugdenken aan alle bomen en struiken in de tuin die voor mijn peuter-, kleuter-, en kinderoog een enorm bos vormden. Het mooist vond ik de enorme struik met takken waar ik op kon liggen. Ik bespiede zo de fietsers die langs kwamen –en liet ze mogelijk ook wel eens schrikken- of staarde omhoog naar de sterrenhemel. Misschien is het terugverlangen wel vooral voor de kleine dame en haar babybroertje. Ik gun ze de ruimte en het gemak van zo naar buiten lopen. We hopen binnen niet al te lange tijd duidelijk te hebben of een verhuizing er financieel gezien inzit en of we er qua leefruimte überhaupt op vooruit kunnen gaan. Ik duim voor de tuin, maar ben bang dat die niet zo groot zal zijn als ik in mijn jeugd gekend heb.

2. Een hele dag willen hebben waarin alles om mij draait.
Zoals vroeger, toen je opstond wanneer je wilde, naar bed ging wanneer je wilde en deed wat je wilde. Dat is nu toch wel anders. Mijn leven wordt geleefd door een kleine prins en prinses die wakker worden wanneer zij willen –en dan het liefst gelijk uit bed gelicht worden ook al is het drie uur ’s nachts-. En doen wat ik zelf wil… hmmm de eindeloze to do lijstjes, baby-, en peuteractiviteiten. Als ik nou alle tijd van de wereld had in de komende drie maanden denk ik wel een eind te komen met mijn to do list zodat er eindelijk ruimte zou kunnen zijn om een dag te hebben waarin alles door mij bepaald wordt. Dream on momma!

3. Met mijn opa willen praten.
Hij was een sterke man met een eigen mening die regelmatig nors en zakelijk uit de hoek kwam. Hij is degene die ervoor zorgde dat mijn oma een onbezorgd leven kon leiden doordat hij kneiterhard werkte in zijn zelf opgebouwde bedrijf. Hij heeft veel meegemaakt en mocht de hele wereld over reizen –en dat terwijl hij het liefst thuis was-, hij was wijs en krachtig. Iemand van wie ik veel geleerd heb en met wie mijn meer volwassen ik best wel weer eens een gesprek zou willen hebben. Gewoon om te vragen hoe hij sommige dingen ziet of zag. En als ik hem dan toch spreek, kan hij gelijk manlief en kids ontmoeten…

Het zijn er maar drie geworden. Waarschijnlijk denk ik er volgende week weer anders over, of heb ik nog mooiere herinneringen bedacht, maar hey, met twee kids en een paar pittige nachten vind ik toch dat ik er wat moois van gemaakt heb!

Wie doet er nog meer mee met de ‘net als vroeger’tag?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je