{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tag blog: My favorite things

Je favoriete dingen opschrijven. Het doet me denken aan een vriendenboekje invullen. Ik houd van nostalgie en van lijstjes, dus here we go!

Afbeelding blog 'Tag blog: My favorite things ' Achtergrond blur afbeelding

Er zijn al heel wat tags bedacht en geschreven op mamaplaats. Deze is bedacht door Loes, de favorite things tag. Onlangs deed ik met terugwerkende kracht mee aan je meest waardevolle bezittingen. Maar de meeste tags laat ik toch aan me voorbij gaan. De favorite things tag vind ik toch wel heel leuk. Vooral omdat lijstjes invullen één van mijn favoriete bezigheden is. Vroeger vulde ik elke waardebon, elk aanmeldformulier of alles waar een dubbele punt achter stond in. Inmiddels is die invulwoede iets gestild, maar lijstjes blijven een zwakke plek. 

Eten

Eten is sowieso favoriet, ik hou van eten! Maar wie niet? Zou je zeggen. Dat is altijd zo'n dooddoener als iemand zegt: ik hou van lekker eten. Ja duh! Ooit iemand gehoord die van vies eten houdt. 

Maar ik dwaal af. Terug naar mijn favorieten. Mijn guilty pleasure zijn toch wel noodles. Een bakje noodlesoep, daar heb ik soms echt zin in. En ja, ik eet het ook weleens als ontbijt. Gewoon omdat het lekker is. Maar ik vind een rijstwafel met boter en kaas ook heerlijk! En vis, ik ben gek op vis en zeevruchten. Maar een lekker bakje kwark kan ik ook van genieten. Conclusie: ik kan niet kiezen!

Drinken 

Ik kan niet zonder koffie. Mijn eerste bakje 's ochtends is heilig en als ik hem niet heb gehad merk ik dat de hele dag. Op mijn werk hebben we automaat koffie, met van dat kattengrit erin. Vreselijk! Maar om mijn verlangen naar koffie in de dammen neem ik maar de cappuccino. Tja, je moet wat. 

Dieren

Ik heb een fascinatie voor haaien. En dan specifiek de witte haai, die uit jaws. Het ongrijpbare van de diepte van de oceaan. De stilte die daar heerst maar waar het bruist van het leven. Dat vind ik griezelig maar ook fascinerend. 

De haai, die nog steeds na jaren onderzoek, niet is te doorgronden. Zwemmen in zo'n haaienkooi, lijkt me eng. Maar toch trekt het me ook. Ja, haaien zijn toch wel favoriet. 

Film

Wat is dit lastig zeg! Een favoriete film uit de honderden die ik er heb gezien in mijn leven kiezen. Er zijn er zoveel. Birds bijvoorbeeld van Hitchcock. Die spanning die hij opbouwd zonder spooky muziekjes die nu standaard in een thriller worden gesampelt. Geweldig! Maar Requiem for A dream is ook zo'n geweldige film. Ik heb hem twee keer gezien en allebei de keren zat ik nog 5 minuten nadat hij was afgelopen hardop snikkend op de bank. Maar mr. Nobody vind ik ook nog steeds gaaf. Ik hou van films waarbij je even na moet denken hoe het nu precies zit. Ik heb dus stapels favorieten en kan echt niet kiezen. Teveel keus uit zoveel moois. 

Acteur

Mijn favoriete acteur was altijd Heath Ledger, totdat hij stierf uiteraard. Ik was sinds 10 things I hate about you fan van het eerste uur. Hij ontwikkelde zich tot een serieuze acteur en ik heb (bijna) al zijn films gezien. 

Toen hij stierf was ik er, tot mijn verbazing, echt kapot van. Kom op Kirsten, je bent een volwassen vrouw en je kende hem niet eens. Toch zat de liefde blijkbaar diep. Ik heb een tijdlang geen film met hem erin kunnen kijken, gewoon omdat het te confronterend was. Ja mijn crush was serieuzer dan ik zelf in de gaten had destijds. Inmiddels ben ik er wel overheen hoor, gelukkig. 

Actrice

Ik heb een enorme girl crush op Mila Kunis. Ze is grappig, mooi en een no nonsense figuur. Daar hou ik van. Of ze nu de beste actrice is, nee dat nu ook weer niet. Maar als persoon vind ik haar echt geweldig. 

Een goede actrice vind ik Natalie Portman. Ze kan zowel serieuze rollen als komedie goed vertolken. Dat vind ik knap. Plus: another girl crush. Ze heeft een nonchalante schoonheid, dat vind ik prachtig. 

Liedje

Alweer zo'n lastige waar ik onmogelijk een favoriet kan kiezen. Ik houd van zoveel soorten muziek dat ik uit ieder genre wel een liedje zou kunnen kiezen. Nederlands talig bijvoorbeeld: "Laat me" van Ramses Shaffy. Ik ben sowieso fan van Shaffy, ik heb heel lang stiekem genoten van zijn muziek. Maar inmiddels is hij ook wel een cult held, waardoor ik er gewoon openlijk voor uit kan komen. 

Mijn guilty pleasure is "Jolene" van Dolly Parton. Heerlijk en fout. Of nee, nog een andere guilty pleasure, Johnny Logen met "What's another year". Ook heerlijk om mee te blerren onder de douche bijvoorbeeld. 

Mijn strijd lied is "Non je ne regrette rien" van Edith Piaf. Ik houd van chansons, naar Aznavour kan ik ook uren luisteren. Maar ik denk dat de powersong van Piaf toch het meest inspirerend is. Of nee wacht, "Ain't got no" van Nina Simone, ook zo'n heerlijk nummer. Nee sorry, ik kan kan niet kiezen.

Band

Mijn favoriete band was tijdenlang Muse. Het concert wat ik van hen zag heeft me weggeblazen. Echt onvergetelijk! Maar je wordt ouder en gaat naar meer concerten. Want ik heb inmiddels ook een geweldig concert van Sigur Ros gezien en van Radiohead. Ze staan allemaal in mijn favorieten lijstje. Maar als ik onderweg ben of onder de douche sta of gewoon aan het lezen ben kan daar altijd Kap bambino bij opgezet worden. Ik heb ze al zo vaak beluisterd en het wordt nooit saai. Dus Kap bambino it is. 

Zanger/zangeres 

Daar gaan we weer, en ik heb het bij mijn liedjes keuze al een beetje besproken. Edith Piaf, Nina Simone, Ramses Shaffy maar er zijn er een hele hoop die ik nog niet genoemd heb zoals: Johnny Cash, Jeff Buckley, Nick Cave en Anthony and the Johnsons. En zo kan ik nog wel even doorgaan . Voor elk moment is er andere muziek die je op kan beuren, in de stemming kan brengen, je nostalgisch laat voelen. En elke zanger of zangeres kan een ander gevoel bij mij oproepen. Dus wederom meerdere favorieten. 

Serie 

Ik ben een Game of thrones liefhebster en een slechte serie kijkster. Ik heb talloze series gekeken waarvan ik ben begonnen met kijken en nooit heb af gezien. Maar van Game of thrones heb ik tot nu toe elke aflevering gezien en elke keer is het weer genieten. De Prachtige beelden, kostuums, humor, intrige alles zit erin. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen uitkomt. Er is trouwens nog een groot pluspunt aan de serie, mijn man is net zo'n liefhebber als ik. 

Spelletje

Verrassend voor een blogger, maar ik houd van woordspelletjes: Scrabble en Boggle wil ik altijd spelen als ik mag kiezen. Mijn man houdt meer van spelletjes waarin je elkaar kan naaien zoals kolonisten van catan of gewoon ouderwets Monopoly. Ik vind het altijd zielig om iemand dwars te zitten of al zijn geld af te nemen en daarom verlies ik dus ook altijd met zulke spelletjes. Geef mij dus maar een potje Scrabble. 

Hobby

Natuurlijk is bloggen mijn allergrootste hobby op dit moment. Ik lees ze, schrijf ze en ben er elke dag wel even zoet mee. Maar er zijn ook dagen dat ik mijn schilder spullen uit de kast pak, dan kan ik uren zoet zijn. Het resultaat is vrijwel altijd teleurstellend. Maar ik vind het een heerlijke manier om te ontspannen, het resultaat doet er voor mij niet zoveel toe. 

Kunstenaar

Ik heb in mijn leven al heel wat kunst mogen zien. Ik ben opgevoed met musea bezoeken. Soms kon ik mijn ouders wel wat doen, als we zondags weer een keer naar een museum gingen in plaats van naar de speeltuin. Maar hierdoor ben ik kunst wel gaan waarderen. Ik ga nu graag naar het museum en kan ontzettend genieten van een mooi werk of een goeie expositie. 

Ik ben trouwens meer een liefhebber van schilderijen en fotografie. Beelden kunnen prachtig zijn, maar mijn voorkeur gaat toch meestal uit naar 2D. 

Irving Penn is wel één van mijn favoriete fotografen. Hij deed veel mode fotografie waar ook een grote passie van mij ligt. Maar Neerlands trots Rineke Dijkstra kan mij raken met haar werk. 

Een mooi schilderij dat nog op mijn bucket list staat om in levende lijven te aanschouwen is Guernica van Picasso. 

Stijl

Mijn stijl vind ik stoer en toch wel vrouwelijk. Ik draag vaak gewoon een Skinny jeans met een shirtje of blouse. Lekker basic, maar ik maak het af met een mooie broche, een statement ketting of een dun riempje. 

Maar ik kan ook over the top vrouwelijk zijn met een pencil skirt of een getailleerd jurkje. Maar als ik een blazer aan heb gaat er wel gewoon een shirt onder en geen blouse, dan voel ik me te opgedirkt en dus ongemakkelijk. 

Kleur

Ik vind mint groen een mooie kleur, maar dan vooral voor in het interieur. Accessoires vind ik mooi in cognac. Schoenen, tassen, riemen die zijn bij mij over het algemeen cognac kleurig. Maar bij ons draait de witten was ook overuren. Ik hou van crème kleuren en wit of zachtroze. Elfa heeft ook een heel arsenaal aam lichte kleding. Als ik dan de was doe denk ik weleens: waarom kopen wij voor een peuter zoveel lichte kleding? Dat is vragen om moeilijkheden. Maar tot nu toe gaat het eigenlijk best goed, qua vlekken. 

Persoon

Dit is toch geen keuze?! Ik kan niet buiten mijn lieve dochter, man, ouders, zusjes. En al die andere mensen om ons heen. Maar ons gezin is natuurlijk wel het middelpunt. 

Vanochtend zat ik nog ontzettend te genieten van Elfa. Ze was in de tram zo lekker aan het kletsen, ik vond het echt gezellig. Ik was gewoon chagrijnig dat ik moest werken en haar moest achterlaten bij de opvang. Ze is net als ik een enorme knuffel kont. Zonder kusje of knuffel kom je de deur niet uit. Ze kletst met iedereen en is altijd vrolijk. Ons zonnestraaltje, avonturier, clown, knuffel koningin, ontdekkingsreiziger, onderzoeker en oké af en toe dwarse peuter. 

Mijn man is mijn rots. Hij staat altijd voor me klaar. In voor en tegenspoed heeft hij inmiddels wel bewezen. Nog steeds kunnen we samen uitgaan en genieten of uren lang praten over van alles en nog wat. Samen op de bank een persoon of programma finaal fileren, samen lachen, discuseren, elkaar adviseren en ondersteunen in alle keuzes die we maken. Kortom, de liefde van mijn leven, ja echt! 

Ter afsluiting

Wat was deze blog een bevalling! Ik heb er twee dagen over gedaan en alsnog zou ik er van alles aan kunnen veranderen. Ik werd weer geconfronteerd met mijn twijfels. Het moeilijk keuzes kunnen maken. Maar het leven is nu eenmaal niet meer zo zwart wit als in de tijd dat ik vriendenboekjes invulde. Ik zie in veel dingen de schoonheid en kan van veel genieten. Dat maakt me een gelukkig mens en daar ben ik trots op!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je