{{ message.message }}
{{ button.text }}

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART SEVEN)

Een baby krijgen...die krijg je niet zomaar. Lees mee met Suzy Had A Baby. And HOW (deel 7)

Afbeelding blog 'Suzy Had A Baby. And HOW! (PART SEVEN)' Achtergrond blur afbeelding

Nee.

M heeft het zaadje er zelf ingestopt. Uit vrije wil. Zonder zwaar geschut.

Oh God, Oh God, Oh God! Wat moet ik nou? Als M de baby echt niet wil, wat moet ik dan doen? Ik? ECHT een baby krijgen? In mijn eentje? You must be joking. Zo gebeurt dat niet in mijn leven. Zo had ik dat niet bedacht. Maar als ik de baby wél zou houden, dan ben ik M misschien wel kwijt. M verliezen behoort toch één van mijn engste nachtmerries. Hallo!!!! Ik heb verlatingsangst! Luistert er iemand?

De rest van de avond huil ik. Paniekeer ik. Eet ik niet. Wat moet ik doen? Een abortus durf ik niet en dat wil ik niet, maar M kwijtraken wil ook niet. Dat kán niet, en mág niet. Hoe kom ik hier uit? Mijn gedachten en gevoelens schommelen om de seconde van ‘ja’ naar ‘nee’, van ‘ja maar’ naar ‘nee dat kan niet’.

Ik ben alleen. Huisgenoot is gezellig verliefd aan het zijn bij haar vriendje. Zoals ik dat de komende maanden zou moeten doen, tot aan mijn feestelijke bruiloft met muziek en fonkelende lichtjes. Eindelijk iemand die met mij wil trouwen, en ik ook met hem. Ik schreeuw onder de douche van frustratie en angst. Mijn vuist zit in mijn mond gepropt om het geluid te dempen. Er zijn immers nog meer huisgenoten aanwezig: half Siberië, een deel van Egypte, en een vleugje Frankrijk wonen aan de andere kant van de keuken.

Mijn moeder belt. Gaat alles goed met mij? Oh, ja hoor, mam. Maak je maar geen zorgen. Tot snel!

En nu? Ik zweet, ik ril van de kou. Koortsachtig bel ik iemand op die – toen ik nog in Londen woonde – een hele goede vriend van mij was. Iemand waar ik vóór, en mee samenwerkte. De telefoon rinkelt in Moskou. Hij neemt op. Bibberend van angst vertel ik dat ik zwanger ben. Wat het meest fantastische nieuws in mijn leven zou moeten zijn, is nu een groot drama. Ik ben zwanger, weet niet of mijn partner bij mij blijft, en ik heb geen geld.

Het blijft een tijdje stil in Moskou. Ik houd mijn adem in. Nee, zegt hij. Die emmer met goud aan het einde van de regenboog die ik dacht te hebben (een financiele veiligheid overgehouden aan mijn laatste baan), die heb ik niet meer. Neem toch een abortus, adviseert hij. Anders eindig je in een verschikkelijke sociale huurwoning, ver onder de minimale inkomstengrens, in de polder, in Nederland. Dat wil je toch niet? Ergens registreer ik nog zijn ijzige stem die door opeengeklemde kiezen zegt, “ik zal je steunen in wat je beslist.”

Ik krimp ineen van angst. Geen financiele back-up. Dat betekent dat mijn kindje dood moet. Nee. Dat wil ik niet. Maar ik ben gelukkig, hier in Dubai. Terug naar Nederland? Nooit. Dat wil ik ook niet. Een stem die niet de mijne lijkt stemt in. Fluistered. Ja, OK, meldt het aan Rusland. Dat zal ik doen. Een abortus.

Ja abortus. Nee abortus. Ja zeggen, nee voelen. Ik ben dan geen tienermeisje meer, maar wel hulpeloos. Want zonder partner, kan ik dit niet. En zonder financiele back-up, kan ik het ECHT niet.

Mijn moeder weer aan de telefoon. Och lieverd, zegt ze. Je moet doen wat jou zelf goed lijkt. Mam, zeg het alsjeblieft niet tegen papa.

Daarna bel ik een andere goede vriend. Vanuit Londen zegt zijn stem, “Pleeg nu toch een abortus. Dit is toch geen situatie voor jou?”

Huilend bel ik mijn zus. Mijn grote zus. Mijn voorbeeld. Het getrouwde anker met mijn twee lieve neefjes. De zus met wie ik niet zo hecht ben als ik zou willen zijn.

“Ik ben zwanger,” klap ik eruit.

“Wauw! Gefeliciteerd!” zegt ze. Ze is de eerste die blij reageert. Wat voelt dat raar!

“Maar M wil de baby misschien niet,” snotter ik. Zus zegt heel stellig dat ik echt geen abortus wil plegen. Ze heeft gelijk.

“Ik hou nu al van jouw baby,” zegt ze nog, voordat ze in Nederland de telefoon ophangt, en haar kinderen veilig in hun ledikantjes legt.

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART ONE): http://www.mamaplaats.nl/blog/suzy-had-a-baby-and-how-part-one

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART TWO): http://www.mamaplaats.nl/blog/suzy-had-a-baby-and-how-part-two

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART THREE): http://www.mamaplaats.nl/blog/suze-had-a-baby-and-how-part-three

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART FOUR): http://www.mamaplaats.nl/blog/suzy-had-a-baby-and-how-part-four

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART FIVE): http://www.mamaplaats.nl/blog/suze-had-a-baby-and-how-part-five

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART SIX): https://www.mamaplaats.nl/blog/suzy-had-a-baby-and-how-part-six

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je