Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Super leuke traktatie voor juffen

Als juf kom ik aardig wat traktaties tegen. Voor de leerkrachten is het vaak iets van een zelfgebakken cakeje of merci.

Ik kan eerlijk zeggen dat bijna geen juf meer op één van deze twee traktaties zit te wachten. Eerlijk is eerlijk het is best moeilijk om nee te zeggen tegen al dat lekkers maar om alles aan te nemen is weer erg slecht voor je figuur. Nog een reden om geen nee te zeggen is omdat je een kind daarmee teleurstelt.  Daar hebben sommige van mijn collega's wel een oplossing voor bedacht. Die geven hun traktatie steeds aan een kind in de klas. Ze houden bij wie er al eentje gehad hebben zodat iedereen een keer aan de beurt komt. 

Maar sommige traktaties vind ik dan wel weer erg lekker en die wil ik liever niet weg geven dus doe ik hier niet aan mee.

Veel leuker is het eigenlijk als we een gezonde lekkere traktatie krijgen of misschien wel iets wat helemaal niet eetbaar is.

Zo hebben wij een moeder op school die elk jaar iets geeft wat niet eetbaar is. Het is elke keer erg leuk en voor haar helemaal niet moeilijk, enorm duur of zwaar.

Daarom wil ik deze ideeën met jullie delen.

Twee jaar geleden kregen we allemaal een klein plantje. Echt zo een mini plantje. Zelf zat ik meteen te denken aan van die mini cactusjes. Die kan je vaak per 6 kopen en zijn zo schattig.

Vorig jaar ging het jongetje rond met een mandje vol met theezakjes, zakjes chocomelkpoeder en instant koffie.

Dit jaar liet ze haar zoon rond gaan met een mandje vol mini's van de etos. Zo leuk, iedereen kon een douchegel, handcrème of shampoo kiezen. Ik ben voor de handcrème gegaan. Die gebruik ik regelmatig op mijn werk omdat ik erg vaak mijn handen was tijdens het werken met de kleuters en mijn handen daardoor vaak uitgedroogd zijn.

Ik ben erg benieuwd waarmee haar andere zoon dit jaar langs zal gaan. Ik vind het in ieder geval een welkome afwisseling.

7 jaar geleden

Ik heb een lekkere reep chocolade Nestle l aterier gekocht. Er zijn er kleintjes van (de stukjes chocolade zijn net bonbons maar dan gezonder want met noten en bessen) en dat met een klein zeepje erbij mooi ingepakt met cellofaan als bedankje. Leek erg leuk en de krijger was er erg blij mee! De reep kun je bewaren. Dus hoeft niet gelijk op. En een miniproduct erbij is altijd ook handig.

8 jaar geleden

Klinkt echt super leuk een creatief. Volgens mij echt een cadeautje om te krijgen!

8 jaar geleden

Onze 3de heeft zijn vorige verjaardag voor de kinderen ninja (turtle) appels gekozen Toen hebben we voor de juffen en meesters geurkaarsje (waxcine) ook papiertje erom gedaan met oogjes. Op 2 biervieltjes met tekst opelkaar geplakt dat het gewoon wit was. Thee hebben ze al eens meegehad door een pak thee tussen 2 papier theepotten te plakken en dan konden ze een zakje eruit pakken. Maar ook al koffie en thee tussen 2 papieren kopjes gedaan. Bij onze oudste hebben we hetzelfde gedaan toen hij zelf koos voor de gesmolten sneeuwman Flesje water met een eigen label. Onze 2de heeft net zelfgemaakte stress poppetjes gemaakt uitgedeeld onder de juffen en meesters Bloem met een beetje zout in een ballon Onze dochter had een briefje met de tekst over in deze klas lachen we leren we ed en dan afsluitend met is iedereen welkom Ze konden ook een cupcake erbij pakken eventueel. Geen idee of ze het leuk vonden.. Onze oudste heeft bij het afsluiten als grapje een ingelijst kaartje gegeven met I will not yell in class, I will be good in class Because I am the teacher

8 jaar geleden

Ja, ik ben ook dol op lekkere dingen. Maar dan wel echt lekkere dingen, dus geen merci's. :) Maar het is vooral erg veel. Gisteren kreeg ik bijvoorbeeld 5 traktaties. Dan is het best een leuke afwisseling als je iets krijgt wat niet slecht voor je is.