{{ message.message }}
{{ button.text }}

Suikervrije appeltaart

Afbeelding blog 'Suikervrije appeltaart'

Al een tijdje proberen wij met het gezin om wat verantwoorder te koken en eten. Suiker is hierbij een grote no-no geworden, maar mijn grote hobby is ook bakken.... dus wat moet je dan doen? Internet afstruinen op "bakken suikervrij" geeft alleen hits op recepten met suikervervangers, en dat vind ik nou net nog een tikje ongezonder als suiker zelf. Dat wordt dus zelf experimenteren! Als je het nog gezonder wil dan vervang je de boter door kokosolie (kokosvet laten smelten). De slagroom kun je ook volledig vervangen door melk, maar het is natuurlijk ook wel erg lekker! Het originele recept is van Hilda Huiskamp uit Neede die er in 2006 een reis mee naar Amerika won.

Suikervrije appeltaart.

Deeg:

75 gram diksap

50 gram honing

250-275 gram (bio) bloem

150 gram boter (ik gebruikte kokosolie)

Vulling:

1 pakje suikervrije vanille kookpudding (ik heb die van Lidl)

1 el vanille extract

4-5 goudreinetten

750 ml slagroom (ik gebruikte 200 ml bio slagroom en 550 ml bio melk).

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht 160)

Deeg: meng alle ingredienten door elkaar tot een soepel deeg. Als het te nat blijft voeg je wat bloem toe. De springvorm aan alle kanten bedekken met bakpapier en duw het deeg op de bodem. Ik maak ook een klein randje aan de zijkant met het deeg.

Vulling: schil de appels, snij ze in partjes en leg ze netjes in de vorm. Meng het puddingpoeder met vanille, honing en 150 ml slagroom/melk tot er geen klontjes meer zijn. Warm de rest van de slagroom/melk op in een pannetje tot het kookt. Haal het van het vuur af en roer het puddingmengsel erdoorheen. Dan de pan weer op het vuur en breng het mengsel weer aan de kook. Doe het over de appels in de springvorm en zet in de oven. Bak in 70 minuten af, dek zonodig tussentijds af met zilverfolie als hij te donker wordt.

Als hij afgekoeld is moet de taart nog een aantal uren opstijven.

Smakelijk!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je