{{ message.message }}
{{ button.text }}

Suikervrij eten. Iemand?

Heeft er iemand ervaring met suikervrij eten? (Voeding vrij van geraffineerde suikers tenminste...)

Afbeelding blog 'Suikervrij eten. Iemand?' Achtergrond blur afbeelding

Ik schreef net al een blog over biologische voeding, nu nog eentje over suikervrij eten.
Is er hier iemand die bijvoorbeeld de sugarchallenge heeft gedaan? En hoe is dat bevallen?

Ik ben nu bezig om zo min mogelijk geraffineerde suikers te eten. Dat betekent dus koken zonder pakjes en zakjes, veel groente en fruit, en veel koekjes en taarten e.d. zelf bakken. Dus nog leuk om te doen ook!

Wist je bijvoorbeeld dat je met gedroogde, ongezwavelde abrikozen, rauwe cacaopoeder en nog wat ingrediënten heel simpel zelf een soort van chocolade kunt maken? Gezond, en nog lekker ook!! (En dat wil wat zeggen als ik dat vind, want ik ben gek op chocolade!)

Afgelopen weekend heb ik aardbeienscones zelfgebakken, met volkoren speltmeel en verse aardbeien. Superlekker! Ook de meiden vinden het erg lekker! Een verantwoord tussendoortje dus!
Je gebruikt bij suikervrij bakken wel andere zoetstoffen, maar dit zijn dan "gezonde" zoetstoffen, zoals bijvoorbeeld gedroogde abrikozen, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker e.d. 

Ik ben nog niet zo lang bezig met suikervrij eten en af en toe krijg ik ook nog echt wel wat suiker binnen. Ik weet dus nog niet echt wat de effecten (zullen) zijn. Daarom ben ik wel benieuwd of er hier moeders zijn die suikervrij eten? En hoe dat dan bevalt, voel je je er fitter door? En doen de kinderen gewoon mee?

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je