Snap
  • Mama

studie, werken en mama zijn.. hoe vind ik balans?

midden in een nieuwe studie probeer ik de balans te vinden tussen werk, gezin en studie

Leren..leren..leren...

Mijn nieuwe opleiding vraagt veel tijd en energie waardoor ik minder tijd had voor mijn dochtertje en man.
Mijn partner en ik waren hier wel op voorbereid want wij wisten dat ik door mijn studie minder tijd zou hebben voor mijn gezin.

Voor mij voelde het soms alleen of ik mijn gezin te kort deed. Als ik vrij was probeerde ik met haar te wandelen, fietsen of samen met blokjes te spelen. Maar helaas schoot het er vaak bij in en speel ik met haar terwijl ik achter mijn laptop zat voor school.
Ook vanuit mijn werk krijg ik niet het gevoel dat ik het juiste aan het doen ben.
Daar komen geluiden vandaan zoals;
-Zo kun je er toch niet zijn voor je kind
-Dan ga je nooit redden die studie
-Je gaat een hoop missen van je kind zo

Dit doet vaak erg pijn omdat ik juist er voor mij kind wil zijn maar ook een goede toekomst wil voor mij kind en daar heb je ook een mama voor nodig die is tevreden is met wat ze heeft bereikt in haar leven.

Ik ben met mijn gevoel naar mijn moeder gegaan en naar mijn partner.
Hun gaven aan dat ik het goed deed en dat ik er juist wel was voor mijn kind.
" je stopt haar elke dag in bed en je bentdrie dagen in de week thuis" zei mijn man.

" een goede moeder is niet alleen een moeder die de hele dag met haar kind speelt, maar ook aanwezig zijn is al erg belangrijk" zei mijn moeder.

Dit gaf mij al een wat beter gevoel maar nog niet voldoende.
Nu heb ik met mijn man afgesproken(en met mijzelf) dat ik 1 dag in de week mij volledig stort op mijn studie en 1 dag helemaal niks mag doen aan school. De overige dagen mag ik wat kleine dingentjes aan school doen hoog uit een uurtje per dag.
Tot nu toe levert mij dat meer vrije tijd op en zelfs tijd om deze blog te schrijven :)
En we hebben een weekend weg gepland met zijn drieën zonder school !!!

Helaas blijven de negatieve geluiden vanuit het werk wel aanwezig maar die probeer ik om te zetten naar motivatie om mijn studie misschien nog wel sneller af te ronden.

Voor mijn gevoel heb ik nu een eerlijke verdeling tussen werk, studie en privé en kan ik volop genieten van mijn gezin en toch de studie afronden.

8 jaar geleden

Als je het druk hebt is een goede planning het beste. En waarom mensen nog negatief reageren terwijl jij het allemaal zo goed vind... Misschien zijn ze wel gewoon jaloers, en daarnaast is het voor sommige mensen ook nooit goed. Succes met je opleiding en veel plezier dit weekend!

8 jaar geleden

Ik herken het gevoel wat je omschrijft. Ik ben thuis de kostwinner en ben toen onze dochter 10 maanden was begonnen aan een dubbele opleiding bbl voor 36 uur per week. Ik werk onregelmatig (zorg). Ik was erg bang veel te missen maar afgelopen juni heb ik mijn papieren mogen ontvangen. En nu ben ik de foto's aan het ordenen van al die jaren en ze heeft heel veel herinneringen. Daarnaast mag je ook trots zijn op jezelf! Jij geeft het voorbeeld dat je wilt laten zien dat je ondanks een kleine jezelf wilt ontwikkelen en daarnaast zorgt dat je kleine een fijne jeugd heeft. Ik vond het regelmatig heftig maar ik ben ook dankbaar dat ik de kans heb gekregen om iets te doen wat ik echt leuk vindt. En het mooiste moment... tijdens de diplomering mijn dochter die naar me keek en trots haar duimen op stak. Ik wil je heel veel succes wensen en wees trots op jezelf!! Je doet je uiterste best