{{ message.message }}
{{ button.text }}

Studerende mama

Afbeelding blog 'Studerende mama'

Als moeder denk je altijd eerst aan je kinderen, daarna denk je pas aan wat je zelf wil bereiken. Welke doelen je nog wil gaan behalen, zo had ik dat ook ik koos eerst voor mijn kinderen en stopte met school. Het was een tijd geleden dat ik in de schoolbanken had gezeten, om mijn 18e heb ik mij uitgeschreven op school. Ik was destijds in verwachting van mijn dochter, ik wou mij eerst volledig richten op haar. En als zij wat ouder zou zijn, dan zou ik weer starten met een opleiding.  Toen ze bijna 2 jaar was wilde ik weer beginnen aan een opleiding, maar ook dit moest ik uitstellen want ik was namelijk in verwachting van haar broertje. Jaren lang heb ik mijn studie keuze uitgesteld, maar in 2019 heb ik mijn dan ingeschreven voor de opleiding Junior accountmanager.

Motivatie om mij in te schrijven voor een opleiding was op dat moment ver te zoeken.

Het was heel erg lastig om te bedenken waarin zie ik mezelf later werken, wat ik graag doen in het werkveld. Het is een zoektocht geweest, ik wilde wel een opleiding waar ik me zelf zag werken of waar ik veel aan zou hebben als ik net even een andere richting op wil gaan. Ik schreef mij dus in voor de opleiding, en wetende dat het dagelijkse leven dan heel anders er uit zou komen te zien.  Van een thuis mama naar een studerende mama, weer met me neus in de boeken. Wat ik toen bijna 8 jaar niet had gedaan, het was niet alleen wennen voor mij maar ook voor mijn kinderen.

Ik zag dan ook heel erg op tegen de eerste schooldag, ook al was dat een schooldag wat niet zoveel zou voorstellen. Je leert dan vaak je klasgenoten te kennen en krijgt praktische informatie die je de rest van het schooljaar nodig zal hebben. Ik was blij dat deze dag snel voorbij zou zijn en ik weer naar huis kon.

Na een geruime tijd wende iedereen aan de nieuwe situatie, en het werd het een normale gang van zaken. Maar toen hakte corona er in, en was er alleen nog maar online les. En hele omschakeling om dat te combineren in de eerste lockdown van 2020 met kinderen die ook niet naar school mochten. Maar ik deed mijn best om goede resultaten te behalen. En dat lukt me, ik ging over naar het 2e leerjaar. 

Maar de online lessen bleven ook in het 2e leerjaar voorzettend. De motivatie werd alleen maar minder, want je zit alleen maar hele dagen achter een beeldscherm te luisteren naar een docent die de uitleg leegt. Die ook nog niet helemaal mee krijgt omdat ik soms snel was afgeleid en ook omdat de uitleg heel anders over komt dan dat men in een lokaal op school zit. 

Maar daar kwam toen lockdown 2.0 weer ging de scholen sluiten, en dit keer mocht ik weer voor juf spelen. Want als je zoon of dochter in groep 3 zit dan is het bijhouden van lezen erg belangrijk. Maar ook daar stond ik weer voor een uitdaging, student en tegelijk juf zijn dat ging niet altijd samen.

Momenten waarop ik mijn les niet volgde omdat het leren lezen van mijn kind belangrijker is!

Weer een nieuwe uitdaging die ik met volle moed en overtuiging aan ging. De eerste week was het een puzzel, hoe ga ik dit voor elkaar krijgen dacht ik. Hoe kan ik de tijd het beste verdelen en mijn lessen volgen maar ook als moeder er zijn. De weken er na ging het steeds soepeler, maar ook merkte ik dat mijn motivatie voor school erg was verminderd. 

Maar ik geef ik niet op ik wil mijn kinderen kunnen laten, dat het maakt niet uit hoe oud je bent je altijd nog kan leren.  Ik ben word dit jaar 28 jaar en door corona zal ik een jaar langer bezig zijn met mijn opleiding. Maar ik ben zo ongelijk trots op mezelf dat ondanks soms de tegen slagen het toch blijf doorzetten. 

Dus aan lieve mama's als je twijfelt over een studie, twijfel niet langer en grijp je kans. Want je bent nooit te oud om jezelf door te blijven ontwikkelen

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je