Snap
  • Mama
  • studie
  • Momlife

Studeren met kind?

Ik overweeg om fulltime te gaan studeren, andere moeders die hier ervaring mee hebben?
5 jaar geleden

Gewoon doen. Even goed bekijken op welke vergoedingen van en belasting je recht hebt. Dan is het best te doen denk ik. Mijn neef studeert ook fulltime met de zorg van zijn dochter erbij. Heeft eerst mbo gemaakt en nu bezig met hbo. Hij vind het geweldig en gaat er 300% voor. Door zijn dochter weet hij ook precies waarvoor hij het doet, een goed voorbeeld zijn. Zijn dochter wil nu ingenieur worden (is hele slimme meid ook). Ze zit wel al op de basisschool. Maar stel het niet te lang uit, gewoon voor gaan.

5 jaar geleden

Mijn kinderen zijn nu 5.5, bijna 4 en net 1. Ik ben afgelopen september begonnen aan een universitaire studIe (data science). Ik volg twee van de drie vakken zodat ik tijd over hou voor de jongens. Ik ben vier dagen van huis (van na het ontbijt tot vlak voor het avondeten). Ik vind het geweldig! Het gaat me in dit tempo wel 4.5 kosten om een bachelor diploma te halen, maar ik heb het erg naar mijn zin en het is mijner inziens de investering in tijd en geld wel waard om straks een goed diploma te hebben en een leuke baan te kunnen vinden. Maar ik sta er niet alleen voor. Mijn man werkt vier dagen en is dus een dag per week thuis. Ik ben dus één dag per week thuis en we hebben drie dagen per week oppas.

5 jaar geleden

Kan ik me voorstellen, Ik deed ook werken/leren en dan het afstudeerstuk. Dat scheelt ook natuurlijk, had precies het drukste stuk toen ik terug kwam van verlof. Moeilijke keuzes allemaal :) wil je in ieder geval veel succes wensen met de keuze!

5 jaar geleden

Ik twijfel ook om het nu te doen of nog 1,5 jaar te wachten totdat ze naar school gaat. Om dan ook nog te wachten als een evt 2e naar school gaat, duurt mij te lang. Nu werk ik 32 uur per week en studeer voor een vak diploma, wat ik juist pittig vind ik combinatie met werken.