{{ message.message }}
{{ button.text }}

Studeren en kinderen, hoe doe je dat toch!?

Kan jij je vinden in mijn verhaal en heb je vragen? Stuur gerust een bericht.

Afbeelding blog 'Studeren en kinderen, hoe doe je dat toch!?'

Hoe doe je dat nou? Een studie, werken en 3 kinderen? Hoe oud ben je eigenlijk, nog niet zo oud toch? 3 kinderen! en studeren? Dat is wel het laatste wat ik had verwacht van jou!


Tja... zulke opmerkingen zijn dagelijkse kost. Niet altijd negatief hoor maar sommige blikken zeggen genoeg. Maar bovenal heel veel bewondering, en dat geeft toch altijd een oppepper. En wanneer ze de vraag aan mij stellen: ''hoe doe je dat nou studeren en 3 kinderen?'' Dan heb ik altijd het standaard antwoord: ''Ja ik ben niks anders gewend? Ik ben jong moeder geworden en ik weet niet anders.'' En ja dat is ook echt hoe ik mezelf voel.. want hoe is het eigenlijk om thuis te komen van je werk (of pas kort geleden nog stage)en gewoon 100% aan je kinderen en je vriend te denken? Want als ik thuis kom ben ik er nooit 100%. Tuurlijk geef ik genoeg aandacht en probeer ik de beste moeder te zijn, maar als ik thuis kom is er nooit 100% rust. In mijn hoofd is het altijd druk. Want er is altijd wel een deadline in het verschiet. Dus zodra de kinderen op bed liggen zit ik achter mijn laptop, en wanneer ik na een deadline is denk: ik doe even een weekje niks, is het toch nooit echt rustig in mijn hoofd... herkenbaar? Nu ik in mijn laatste jaar van de opleiding hbo-verpleegkunde zit kan ik eigenlijk niet wachten tot ik mijn diploma heb. Want hoe is het eigenlijk om thuis te komen en ''rust'' te hebben? Met 3 kinderen is er sowieso nooit rust maar hoe is het nou om dan geen druk te voelen? En tegelijkertijd is de druk momenteel hoger dan ooit, want ja ik ben eindelijk aan het afstuderen! Ik heb nooit problemen gehad met de combinatie maar tegelijkertijd ben ik er nu helemaal klaar mee, en als ik terug denk aan de afgelopen jaren, denk ik... hoe heb ik het eigenlijk allemaal gedaan!? Wat een rollercoaster is het soms geweest, 17 jaar en zwanger, mbo naar hbo, 21 en zwanger en nog even doodleuk tussendoor nummer 3 op mijn 24ste.. en geen studievertraging.. maar dat is allemaal nooit gelukt door de steun van mijn omgeving. Want hoe begon dit eigenlijk allemaal 17 en zwanger en de keuzes die ik hierna maakte? Volgende keer ga ik hier iets verderop in! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je