Snap
  • Mama

Student en daar ben ik trots op!

Blog staat bij Ontmoet Elkaar Mama maar ben een papa :) Ik ben een voltijdse student en ben daar trots op!

Studeren, iets wat ik met veel enthousiasme en liefde doe!

Voor mijn studie

Voordat ik mijn vrouw ontmoette woonde ik in Engeland. Mijn moeder is daar naar toe verhuist om te studeren en daar een man gevonden en kinderen gekregen dus ze bleef. Ze wonen daar op dit moment ook nog. Ik zelf heb 2 jaar in Nederland gewoond waar ik ook mijn vrouw ontmoette.

 Mijn studie kon ik in Engeland stoppen zonder problemen en mijn vrouws studie niet dus we besloten om naar Nederland te verhuizen. Beste keuze ooit! Ik spreek de taal al en vind Nederland een leuke plek om te wonen.

Welke studie?

Eenmaal hier in Nederland een studie kiezen bleek moeilijker dan gedacht. Je zit met inloten, en waar wil je studeren, is mijn diploma geldig, hoe lang is de studie en ga maar door. Om de juiste keuze te maken ging er bijna 1 jaar aan vooraf. Je wilt natuurlijk wel een keuze maken die je voor altijd leuk gaat vinden of tenminste interessant. Mijn eerste keuze was Pyschology - bleek uiteindelijk een slechte keuze te zijn omdat mijn vrouw beviel van onze dochter in de eerste examen periode. Veel studeren lukte dus niet en al snel gekozen om te stoppen. Tweede keuze Bestuurskunde, helaas niet gehaald door omstandigheden.

Je raad het nu vast al. derde keuze is ook gekomen. Is het nu wel gelukt??

3e keuze en de laatste!!

Mijn derde keuze voor een studie is perfect. En erg voor de hand liggend. Ik studeerde namelijk in Engeland Scheikunde maar toch ging ik dat in Nederland niet doen terwijl ik er wel goed in ben! Dus ja. Ik studeer nu weer scheikunde, en zelfs de verkorte leerroute en het gaat fantastisch. Het is onwijs fijn om iets te doen waar ik goed in ben, uitdagend is, en vooral leuk. Ik ga elke dag met plezier naar school en kom ook weer (vermoeiend) fijn thuis.

Familie en studeren

Familie en studeren, iets wat ik niet had verwacht dat het makkelijk zou zijn. Als de vader werkt is hij vaak weg van 9-5 elke werkdag. Het fijne van een student is, ik heb onregelmatige schooluren. Er zijn dus dagen dat ik van 8.45-16.55 school heb, maar ook dagen dat ik al om 13.00 thuis ben. En geloof mij, het is heerlijk. Heerlijk om thuis te komen, naar de speeltuin te gaan met onze dochter en dan vooral even familie tijd te hebben. Nadeel van familie en studeren is dat ik ook thuis moet studeren en met een kleine rondrennend en papaandacht wilt gaat dat niet altijd even makkelijk.

Afspraken

Mijn vrouw en ik hebben afspraken gemaakt over studeren. Ik besteed al mijn aandacht aan de studie wanneer nodig als zij dan ook alle aandacht op onze dochter heeft en geloof mij, soms lukt dit niet zo goed. Een hele dag met een rondrennend, schreeuwend, irritant, wilt alleen maar papa, maakt mama helemaal gek dagje......is mama niet zo enthousiast om dan ook nog in de avonduren nog een aantal uur blij te zijn met dochter. Nee dan is het Papa, kan je aub even 15 minuten met haar spelen?? Dan kan ik even RUSTIG zitten! Dankjewel schatje. Dit doe ik dan ook want dan is mijn vrouw weer rustiger en kan ik in de avond studeren. Win-win Situatie

Vakantieperiode

Vakantie Vakantie, een droom voor iedereen. Weer een gigantisch voordeel aan student zijn. Alle schoolvakanties vrij. Oke in de meeste vakantieperiodes moet ik ook wel studeren maar toch, heb veel tijd vrij. Ideaal voor korte tripjes, of een lange vakantie. Of gewoon even een weekendje weg. Nu bijvoorbeeld heb ik 2 weken vakantie. Weekje weg en andere weekje even genieten en laatste paar dagen nog wat aan de studie doen voordat ik weer vol aan de bak moet.

Hoeveel van jullie zijn nog aan het studeren? Hoe bevalt het? ZIjn er alleenstaande ouders die ook nog een studie doen? Reageer op mijn blog (mijn allereerste), ik ben zeer benieuwd!!!

9 jaar geleden

Ik studeer ook en t werkt perfect, eerst was ik alleenstaand inmiddels een tweede erbij en een man uiteraard. Iedereen zegt hoe doe je dat? Maar studeren en kinderen gaat prima samen naar mijn mening

9 jaar geleden

Hoi papa! Welkom en Veel plezier met bloggen! Fijn dat je zo geniet van het vaderschap ☺

9 jaar geleden

Enorm leuk om te lezen dat er meer studerende ouders zijn. Ik studeer voltijd rechten en werk 12 uur per week. Ik reis met de trein van en naar mijn opleiding en onderweg probeer ik dan altijd al zo veel mogelijk huiswerk te maken want thuis is dat inderdaad vaak nogal lastig met een rondrennende dochter.

9 jaar geleden

Buiten mam zijn 20 uur per week werken doe ik een opleiding voor pedicure om straks mijn eigen praktijk te hebben..het is vaak moeilijk te combineren. in mijn geval ik werk in de avond en mijn vriend overdag.. Als ik dan niet moet werken in de avond studeer ik als mijn zoontje op bed ligt.. Vindt wel leuk om te doen en uitdaging om iets te bereiken als mama zijnde en naar mijn eigen ontwikkeling.. Succes papa en hopelijk snel weer ren blog van je