Snap
  • Mama

Strijken maakt mij blij!

Ik heb een hobby waar je maar weinig van hoort. Iedereen kan het...bijna niemand vindt het leuk...maar ik word er heel blij van.

Ik hou van strijken. Als ik strijk word ik helemaal ontspannen, als ik de stapel zie die ik heb weggestreken, word ik gelukkig. En als ik dit in mijn omgeving vertel, krijg ik altijd de grootste ogen. Het "dan mag je mijn was ook wel komen doen" heb ik al honderd keer gehoord. 

Tijdens mijn kraamweken (nu 6 en 3 jaar geleden) vond ik het heerlijk dat de kraamhulpen het huishouden overnamen. Ik ben een nogal luie huisvrouw en nu werd het huishouden eindelijk weer eens goed aangepakt. De laatste loodjes voor de bevalling waren zo zwaar dat ik nergens meer aan was toegekomen. Alleen over de was maakte ik me van te voren erg druk. Stel je voor dat de kraamhulp de was op een andere manier zouden wegwerken dan ik zou willen, ik kon het moeilijk uit handen geven. Uiteindelijk kon het niet anders, aangezien ik al moeite had met op mijn kont zitten, laat staan om mijn lijf naar de zolder te slepen om te controleren of de kraamhulp het wel deed zoals ik het zelf doe. Na een week kwam ik tot de conclusie dat het eigenlijk wel heel goed was gegaan en dat een week niet strijken ook wel eens lekker was. Ik had zelfs tips voor tijdsbesparing van de kraamhulp gekregen, die me vertelde dat sommige items niet gestreken hoefde te worden.
Maar na die week was ik toch weer blij het zelf op te kunnen pakken en al snel stond ik de handdoeken, spuugdoekjes en hydrofielluiers vrolijk te strijken met mijn zoon in het wippertje naast me.

Blijkbaar heb ik dus een bijzondere hobby en dat heeft mij aan het denken gezet. Ik heb een leuke baan, werk drie dagen in de week in het vakgebied waarin ik ben opgeleid en dat ik leuk vind. Maar ik ben op mijn werk niet zo gelukkig als wanneer ik thuis sta te strijken. Waarom zou ik niet van mijn hobby mijn werk maken? Dat zou ik echt heerlijk vinden om daar mijn geld mee te verdienen. Maar valt er nou echt iets in te verdienen, vraag ik mij af. Want dat is natuurlijk belangrijk wanneer ik hier serieus mee verder wil.

Iedereen roept steeds wel dat ik hun was mag wegstrijken, maar ik heb ze nog nooit gevraagd wat ze daar voor zouden overhebben. Zou jij je strijk aan iemand uitbesteden en wat zou je daarvoor willen uitgeven? Pas als ik daar een beetje beeld bij heb, kan ik inschatten of dit een goede carrièrewisseling zou kunnen zijn voor mij.

Wat is de waarde van een volle wasmand?

 

7 jaar geleden

Mijn schoonoma heeft inderdaad vroeger gestreken als broodwinning voor de rijke dames uit de buurt. Maar die wonen niet in mijn buurt????. Het is natuurlijk afhankelijk van wat er in zit hoe lang je er over doet. En of er niet een peuter aan mijn been hangt. Ik denk gemiddeld 45 minuten per mand.

7 jaar geleden

Vroeger was dat vaak een klus van vrouwen die zouden overschieten of van weduwen. Dus het werd toen al uitbesteed. Ik vind strijken ook heerlijk. Werk waar je resultaat in ziet en even lekker rustig de dag doornemen in je hoofd. Hoe lang ben je bezig met 1 wasmand?

7 jaar geleden

Google eens op strijkservice Tholen. Misschien heb je er wat aan

7 jaar geleden

Haha. Ik zou denken dat je dan thuis beter ook zo'n ouderwets apparaat moet neerzetten. Ik snap het wel, maar die valse vouwen eruit strijken vind ik juist de uitdaging.