{{ message.message }}
{{ button.text }}

Stress bij moeders?

Afbeelding blog 'Stress bij moeders?' Achtergrond blur afbeelding

Je leven als moeder brengt een hoop veranderingen met zich mee. De mate van stress is een van de dingen die schijnt te veranderen zodra er kinderen zijn. 

Een Amerikaanse nieuwssite meldt dat moeders met 3 kinderen de meeste stress ervaren. Het hebben van 4 kinderen leidt dan weer tot minder stress. Dat zou er voor pleiten dat we weer teruggaan naar de grote gezinnen. Heerlijk als oudere broer of zus soms in kan springen, of houden we als moeder zelf liever de touwtjes in handen?

Zo zou je zekerder worden als moeder wanneer je meer kinderen hebt. Bij 4 kinderen zou je simpelweg niet alles meer kunnen controleren.

Ook zou blijken dat alle moeders veel stress ervaren. Maar hoe zit het dan met de vaders? Komt het regelen van de zaken rondom de kinderen dan alleen neer op de moeders? Willen moeders meer de controle houden dan vaders?  Hier in huis wel herkenbaar. Als moeder denk je veel verder vooruit. Daardoor bereid je alles al meer voor. Maar kunnen vaders dat dan ook leren? 

Ik ben benieuwd hoe de vaders het stresslevel ervaren.  Durven vaders hiervoor uit te komen? Of is er een machocultuur in Nederland?

Gaan we als moeders nu vechten voor minder stress. Maken we ons niet druk over wat een ander zou vinden van hoe we met onze kinderen omgaan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je