{{ message.message }}
{{ button.text }}

Stoppen met iets waar je hard voor gevochten hebt

einde relatie met de vader van mijn kind. Hoe die beslissing en hoe nu allemaal verder.

Afbeelding blog 'Stoppen met iets waar je hard voor gevochten hebt ' Achtergrond blur afbeelding

Begin juni kwam mij het besef van waar ben ik mee bezig. Waar doe ik al die moeite van de wereld voor? Alleen voor mijn zoontje? Is mijn zoontje op deze manier gelukkig? Mama die zorgt voor alles en papa die dronk graag zijn borreltjes in de avond waardoor er weer ruzie was als ik thuis kwam van mijn werk, en als ik een dag vrij was begon dat moment al als hij van zijn werk thuis kwam. 

Voor mijn vakantie in juni was ik helemaal afgebrand en doodop er kwam niks uit mijn handen. Naast het zorgen voor het huishouden en voor mijn zoontje werk ik ook nog in de zorg. Je bent verantwoordelijk voor mensen en hun inname van medicatie een fout permitteren kan echt niet. Dus voor mijn vakantie ben ik gaan nadenken over mijn leven en wat doe ik mijn zoontje aan in deze situatie.  Het is niet een beslissing geweest van 1 op de andere dag. Ik heb een jaar lang alles geprobeerd om mijn gezin bij elkaar te houden: uitstapjes, nog op vakantie, zelf opgewekter zijn als hij thuis kwam etc. Relatie therapie voorgesteld maar dat wou hij helaas niet.

De beslissing die ik nam voor mijn vakantie, gaf mij een opluchting.. Niet omdat ik hem haatte maar gewoon hoe d/e situatie was de rust die ineens over mijn heen viel. Het gevoel het is afgelopen de angst met het na huis komen na mijn werk en niet weten hoe hij reageert viel weg. Het was over maar nu? op zoek na een andere woning en andere spullen natuurlijk. 

Wat wij wel heel graag wilden was een goede vrede uit elkaar. Net als iedereen die die beslissing neemt. Maar we hebben tot half juli samen in het huis gewoond tot er van alles voor viel ivm irritaties en gesprekken van dating site's. Ik ben van nature dat je zowiezo respect moet opbrengen voor de andere en dat als je volledig afgesloten is dat je dan pas begint aan iets nieuws. Maar helaas denken niet alle mensen het zelfde over. 

op het moment dat ik besefte dat spanningen weer oplaaide etc. heb ik hem eigenlijk gedwongen om bij zijn ouders terug in te trekken tot ik in mijn huisje kan. En wat kan ik zeggen wat een rust geeft dat, voor mezelf als ik na avonddiensten thuis kom ben ik alleen en kan ik genieten van de momenten dat ik alleen ben. maar op alle vrije dagen en voor al mijn diensten is mijn zoontje bij me en dan geniet ik het hardst van de kleine dingen die we doen. Voetballen in de tuin of gewoon maar een toren van duplo bouwen of samen poetsen. 

Na alles kan ik zeggen dat mijn leven na alles een positievere wending heeft gekregen. Mensen die mij willen helpen waar ik het niet van verwacht staan echt 24/24 voor me klaar.  Mijn klap over dit alles heb ik grotendeels gehad, met een weekend werken 3 dagen mijn zoontje niet gezien te hebben(ivm werk weekend) en dat je dan echt 3  dagen alleen bent buiten je diensten. Begrijp me niet verkeerd dat het allemaal iets van niks is en miss zal ik nog wel een klap krijgen als ik straks op mezelf zit samen met mijn zoontje. 

Het waren 5 mooie jaren met ups en downs. Leuke momenten en het mooiste moment van onze relatie is de geboorte van mijn zoon geweest. De vader mag zo veel mogelijk zijn zoon zien als dat kan alleen het alcohol is een probleem en dat houd me tegen om hem 50% van voogdij te laten behouden. Als hij bij zijn ouders is geen enkel probleem want opa en oma zijn heel goed voor mijn zoontje. Maar wat als hij straks terug gaat na huisje en dan?  en moet zorgen voor onze zoon en  9/10 keer in de avond laveloos op de bank ligt?  Nu gaat de mediator alles uitzoeken en ben ik benieuwd hoe het gaat verlopen allemaal.

ik hou jullie op de hoogte hoe het afloopt maar ik hoop zelf in goede harmonie en ook voor mijn zoontje dat hij altijd na zijn vader kan wanneer hij wilt en stopt met de alcohol. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je