{{ message.message }}
{{ button.text }}

Started from the bottom now we're here

De afgelopen tijd gaat het zo mega goed met ons, dat ik er een beetje speechless van ben!

Afbeelding blog 'Started from the bottom now we're here'

Voor de mensen die mij al een tijdje volgen en het een en ander al van mij hebben gelezen, zullen vast weten dat het het al een hele tijd finacieel vreselijk ging met ons. 

Om de echtheid van mijn blogs te behouden heb ik dit nooit onder stoelen of banken gestoken. Ookal is het een beetje een taboe onderwerp. Prive geldzaken houden 95% van de mensen, denk ik, toch liever voor zichzelf. Al helemaal als je schulden hebt. 

Ik vind het belangrijk dit onderwerp toch bespreekbaar te maken, heb ik altijd al gevonden! En nu het eindelijk beter gaat mag dat dan ook gedeelt worden, toch! Het liefst met de hele wereld!!

The bottom

Het hele saaie langdraadige verhaal over hoe al onze schulden zijn ontstaan zal ik zo kort mogelijk houden. 

Mijn vriendje WAS laks, zeeeeer laks. Dit ondekte ik pas toen we echt samen stonden ingeschreven, toen we echt samenwoonde dus (en ik ondertussen zwanger was van ons eerste kindje!). Brief op brief op brief op brief rolde de brievenbus in. Belagelijk was het! Maar het was niet anders.. Ik besloot zijn voledige administratie op me te nemen en alles uit te zoeken.. WAT-EEN-DRAMA!! 

Schulden, zware schulden! Betalingsregelingen.. Rente. Bah!

Boodschappen doen? K#t! Waarvan dan?!

Dwaze dingen hebben we gedaan om het toch allemaal te redden..

- Mijn vriend zijn (ooit) prachtige droom auto verkocht.. Er was zo veel mee aan de hand dat we het niet konde betalen hem te laten maken. Ach, weer een koste post minder!! Maar zijn hart brak een beetje..

- Kattenvoer op.. Sjips.. Ik kan moeilijk mijn vriend Frits de komende dagen geen eten geven! Ik plaatste een berichtje op de weggeefhoek, op Facebook. 'Wie heeft er wat kattenvoer voor mij over..?' Twee lieve mensen beantwoorde mijn noodkreet en ik mocht de brokjes bij ze komen ophalen! Ik was zó blij!! Het tweede adres, een vrouw, gaf me de tas met voer aan en zei tegen me: 'Ik heb er ook een tientje voor je bij gestopt.' Mijn mond viel open van verbazing en ik was in de hemel!! Ik vroeg of haar mocht knuffelen en dat mocht!! Ik zal haar nooit vergeten!

- Mijn vriend werd overgeplaats van filiaal maar we hadden geen auto meer. Wel een scooter, met een blauw kenteken.. Bijna 3 uur lang zat hij per dag op die scooter, heen en weer naar werk! Oef, war heb ik me zorge gemaakt. Het was winter, storm en regen waren aan de orde van de dag en we hadden er net ons eerste kleintje gekregen.. Zijn telefoon was afgesloten en de scooter uiteindelijk onbetrouwbaar. Het licht viel uit, in de lantarenpaal-loze polder.. De moter stopte er in zijn geheel mee waardoor hij naar huis moest lopen, tegen het midden van de nacht. Het was verschrikkelijk, dit wens ik niemand toe. En toen was daar.. MIJN OMI!! Na zo'n 7-8 maanden op de scooter mochten wij haar auto kopen en ze vond het niet erg wanneer ze geld kreeg, het had geen haast. Omi u saved our lives! I love you!

- Luiers op.. En de volgende dag kreeg ik pas geld.. NOOOOOOO! Weer plaatste ik een Facebook oproepje waar ik allemaal gevoelloze reacties op kreeg. Mijn hart brak, ik zat aan de grond en nu ook onze kleine met ons. Wat had hij gedaan om dit te verdienen?! NIKS! Het was onze schuld en nu had hij geen luiers.. Het huilen stond me naderbij tot ik een prive berichtje kreeg van een jongen die zei dat ze luiers voor mij hadden en dat ze die best wilde komen brengen.. Wauw... Speechless.. Een uur later stond hij daar samen met zijn prachtig lieve, blonde vriendin! Uit de grond van mijn hart heb ik ze bedankt maar zij vonden het alleen maar vanzelf sprekend om te helpen, volgens mij. Het betekende ZO veel voor mij. Zo dankbaar! 

- Korting en koopjes speuren kon (kan) ik als de beste! Uiteindelijk kon ik boodschappen doen voor de hele week voor een paar tientjes. Best trots was ik daarop :). Ik kocht altijd het goedkoopste van het goedkoopste. Zo was er altijd wel iets te eten, alleen niet echt super gezond..

- Voedselbank.. Toen het punt van Voedselbank kwam voelde het even alsof we aan het verliezen waren. Maar we hebben veel aan de hulp gehad! 1x hebben we een half jaar gelopen en 1x vier maanden. Bedankt voor de hulp!!

- Verkopen. Spullen verkopen, verkopen, verkopen! Alle hobby dingen, weg ermee! Duren spullen/meubels, verkopen!! Extra tv, neem maar mee!! Alles moest weg, weg, weg! Zo kondr er weer even vooruit!

- Schuldsarnering. Bijna. Bijna in de schuldsarnering. Maar uiteindelijk gelukkig niet! Onze redding kwam net optijd!

- De cadeautjes voor de eerste verjaardig van Mevrouw mochten we gratis uitzoeken bij een goed doel voor mensen met minder. Euforisch!! Mevrouw had een fijne verjaardag :)

In deze finacieel donkere tijd hebben we af en toe wel is hulp (nodig)gehad. Zo leende ik af en toe is een paar tientjes van mijn Mama (Dankuuu) en toen ik het kattenbrokjes verhaal vertelde storte de vriend van mijn mama zonder pardon een paar tientjes op mijn rekening, "voor kattenbrokjes" stond er in de beschrijving. LIEF!! Als we is iets nodig hadden of de kids hadden nieuwe kleding nodig stond mijn schoonmoeder klaar of ik kreeg ze gratis op Facebook.

We mogen van geluk spreken dat onze meubels nooit geveild zijn. 

Dat onze stroom, gas of water nooit is afgesloten.

We hebben het net gered!

Now we're here

Dik vier jaar later. Onze relatie is in de schulden begonnen, de kids zijn in schulden geboren. We zijn nog nooit met zijn tweeen uit eten geweest. Nog nooit samen naar de bioscoop. Wel hebben we veel geleerd. Over onszelf, de wereld en hoe alles werkt. Het aller grootste wat ik heb geleerd, wat ik van mezelf altijd moet onthouden is: KIJK VOORUIT! DENK POSITIEF!! 

Zo gaat het vakantie geld van dit jaar naar schulden die nog af te lossen zijn ipv dat we op vakantie gaan. Dat vind ik niet erg! Ik los liever 1.000 euro aan schulden af dan dat we op een dure vakantie gaan. Zo zijn we eerder klaar en zijn we hier eerder uit. 

Je leest het goed. We zijn er nóg niet, er zijn nog steeds schulden. Maar wat prachtig is, is dat alles op een rijtje staat, nu te over zien is! Alles betaalbaar is! We elke maand, alle vaste lasten en regelingen kunnen betalen. Van sommige regelingen is het einde zelfs in zicht :D!! Er is licht aan het eind van de tunnel! We hadden geld over en konden een prachtige auto garage kopen voor de kids! Hun blije gezichtjes smolte mijn hart.

Ik kan zonder zorge eten kopen, gezond eten!! Hemels.

En het word steeds beter en beter.

Geld maakt niet gelukkig, dat ís een feit. Zonder geld let je veel meer op de kleine dingetjes die je hebt. Maar géén geld maakt ook niet gelukkig!! Het leverd stress, ruzie en uitputting. 

Wat ik wil zeggen met deze blog is, dat alles altijd weer beter word. Ookal duurt het een tijdje. Ik wil zeggen dat je niet alleen bent als schuldenaar en dat je er niet voor moet schamen en hulp moet accepteren. Gooi alles lekker open en kom er samen uit! 

Wees niet  bang! 

Als er ook maar één persoon is die zich nu beter voelt is mijn doel al bereikt :)

Op naar de sterren en daar voorbij!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je