{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sssssssssst Maarten.

Ik vind Sint Maarten een leuke traditie. Maar wat als je baby ligt te slapen, terwijl alle kinderen aan de deur komen.

Afbeelding blog 'Sssssssssst Maarten.'

Ik heb Sint Maarten altijd al leuk gevonden. Vroeger om zelf te lopen natuurlijk. We gingen altijd het hele dorp door en waren super trots op wat we allemaal hadden opgehaald. Bij het bekijken van de buit erachter komen dat je minstens een derde van alles niet zo lekker vind... Gelukkig had ik een lieve broer die dan wilde ruilen. Sinds ik op mijn huidige adres woon, ( twee jaar ) kan ik ook echt weer genieten van alle kindjes met hun creaties die aan de deur komen. De een durft haast niet te zingen en laat mama het werk doen en de ander zingt uit volle borst zodat de hele buurt het haast horen kan. Heerlijk vind ik dat. Ik prijs ze dan ook altijd helemaal de hemel in voor hun liedje of lamion en dan mogen ze een snoepje uitzoeken. Ook dit jaar heb ik al weer drie zakken klaar liggen, terwijl er hooguit dertig kindjes komen. Maar ik ben voorbereid! Ook kijk ik er al naar uit dat ik straks met ons mannetje langs de deuren kan gaan. Maar daar is hij nu nog te klein voor.

deur2.jpg

Hij doet nu nog een of twee dutjes overdag. En het kan dus voorkomen dat hij uitgereknd op 11 november zijn dutje rond 18:00 uur gaat pakken. Dan heb ik voor mezelf toch een probleem. Hier komen de eerste kindjes rond half 6. Vervolgens is het ongeveer een uur lang een komen en gaan van alle kindjes. Vorig jaar kwamen de laatsten nog rond acht uur. Dit was wel heel grappig, want dit waren twee wat oudere jongentjes die een beatbox versie van een Sint Maarten liedje gaven.

rap.jpg

Maar ik wil natuurlijk niet dat ons kleintje in zijn slaap gestoord word... Ik heb al van alles zitten bedenken over hoe ik dit nu het beste aan kan pakken. Ik zou het geluid van de bel af kunnen halen en goed in de gaten houden wanneer er kindjes komen, maar veel kinjes in de buurt kloppen in plaats van bellen, omdat hun ouders hun dat zo geleerd hebben. 

deur3.jpg

Ook heb ik gedacht om dan maar in de deuropening te gaan zitten wachten. Maar ten eerste word dat veel te koud en ons kleine mannetje moet ook in de gaten gehouden worden, want die kan ondertussen wakker worden. Als laatste optie had ik om dan maar alle lichten uit te doen en te doen alsof we niet thuis zijn. 

hide.jpg

Dit vind ik echter niet leuk! Ik heb al snoep in huis en ik vind het geweldig om die kindjes te zien met hun lampionnen. Moet ik dan ons mannetje maar gewoon wakker houden, zodat hij eventueel samen met mij de deur kan openen en alvast een voorproefje krijgen op wat voor leuks hem volgend jaar te wachten staat?

deur.jpg

Ik weet het even niet. Hoe doen/deden jullie het?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je