Snap
  • Mama

SR 2914en de reacties

​ Dit onderwerp blijft mij bezig houden. De verdeeldheid en haat die maar blijft toenemen in ons land. Zelfs een mooie actie leidt hieronder

Mooie actie van SR dit jaar en net als ieder jaar zijn er positieve en negatieve geluiden over. Maar de negatieve worden steeds meer en steeds feller. 

Ik citeer van facebook; Eigen land eerst! Stop met doneren aan Afrika dat ze maar gaan werken. Die afrikaantjes zijn niet te redden, eigen volk eerst! En dan heb ik de meest milde reacties er uit genomen.

Wat is dat toch dat er continu gescandeerd wordt met eigen land en volk eerst? Nederland is een ontwikkeld land met mogelijkheden en kansen. Wij hebben sociale zekerheid, zorg en goede basisverzieningen. Ik ontken niet dat er ook in Nederland armoede is en er minderbedeelde zijn. En ja ik vindt ook dat er meer aandacht mag komen voor binnenlandse inzamel acties. 

De vele bezuinigingen en gestegen kosten hebben veel mensen niet goed gedaan.  Maar juist de ontevredenheid hier over is voer voor een bepaalde politieke leider om nog meer verdeeldheid en haat te zaaien. Het wij en zij gevoel stijgt en de empathie neemt af. Er wordt het gevoel gekweekt dat door die buitenlanders het met Nederland slecht gaat. Er wordt gezorgd dat men steeds minder tolerant wordt en steeds egoïstischer reageert. 

Ik schrik echt van de hardheid van sommige mensen. Zelfs personen waar ik het niet van verwacht. Ik vraag mij af of de personen die tegen SR zijn omdat het een buitenlandse bestemming heeft, de dakloze op de hoek wel een euro geven? of dat ze vrijwilligerswerk bij de voedselbank doen? Of gaan kienen met bejaarden? En ik vraag mij oprecht af of degene die zo hard roepen eigen land eerst enig besef hebben hoe het in dat land er aan toe gaat. Het grootste deel van de Nederlandse bevolking heeft geen idee wat het inhoudt te leven in een oorlogsgebied. En daar mogen we heel dankbaar voor zijn.

Naar mijn mening verdient ieder goed doel aandacht en is iedereen vrij in de keuze of en wat men steunt.  Het  bijstandsgezin op de hoek is of SR. Maar de haat en egoïsme mag voor mij heel snel verdwijnen ieder mens telt en verdient een kans of dat nu in Nederland, Afrika of op de maan is.

9 jaar geleden

Ja....als mensen het slecht hebben gebeuren er gekke dingen. Ik vind dat er tegenwoordig veel gevraagd word van de bevolking, en mischien moeten we ons ook bozer maken om die hoge piefen wakker te schudden. mischien klink ik gek maar is toch te zot voor woorden dat er gelopen moet worden voor kanker onderzoek, als de regering om zijn volk gaf zouden ze daar hun geld meer in moeten stoppen, het lijkt wel of we steeds meer zelf maar moeten bekostigen, jammer. ik doneer ook de ene keer dat de andere keer dat, doe geen vrijwilligers werk maar als ik iemand zie die niet door een deur kan met de wagen etc help ik een handje. Puur omdat ik weet dat het tegenwoordig geen andere optie is om iedereen in de wereld een handje te helpen. 27-01-2014 toch naar den haag?

9 jaar geleden

Ik lees je blog en begrijp wat je bedoelt. Ook in vind dat er een heel negatief gevoel heerst in Nederland, maar kan ook begrijpen waarom. Er gaan jaarlijks al miljarden naar ontwikkelingslanden, terwijl hier in Nederland bezuinigd moet worden. Er zijn serieus mensen hier in Nederland die geen eten kunnen betalen. Ik heb het gezien in mijn directe omgeving. Fouten bij de belastingdienst, waardoor mensen de vaste lasten niet eens kunnen betalen. En dan bedoel echt alleen de basis van huur, zorg en gas en elektra. maar die dan wel geacht worden hun gezin te onderhouden. Dit zijn gewoon werkende! Mensen. Dus kan me voorstellen dat mensen dan graag acties zien die wat meer gericht zijn om de armoede hier te bestrijden. Die is groter dan menig mens denkt. En ik geef absoluut toe dat het niet te vergelijken is met hoe het in het buitenland af en toe is. Het probleem alleen is dat veel geld niet daar komt waar het nodig is en vaak ook niet de oplossing is. Het probleem zit vaak bij regeringen van die landen. Maar wij Nederlanders zijn met de jaren een steeds groter klaagvolk geworden en klagen nu ook over acties die wel voor Nederland zijn. Zie bv Jumbo actie. De media heeft hier met alles een grote rol. Kijk bv naar de zwarte pieten discussie. Misschien als het straks hier weer beter gaat mensen weer lucht genoeg hebben om compassie te tonen. ( ja ik geef wel die euro aan de dakloze en ja doe ook vrijwilligers werk voor voedselbanken)

9 jaar geleden

mijn laptop doet raar.....nu heeft die hem 2 x geplaatst. Hoe kan ik dat verwijderen?