{{ message.message }}
{{ button.text }}

SR 2914en de reacties

​ Dit onderwerp blijft mij bezig houden. De verdeeldheid en haat die maar blijft toenemen in ons land. Zelfs een mooie actie leidt hieronder

Afbeelding blog 'SR 2914en de reacties ' Achtergrond blur afbeelding

Mooie actie van SR dit jaar en net als ieder jaar zijn er positieve en negatieve geluiden over. Maar de negatieve worden steeds meer en steeds feller. 

Ik citeer van facebook; Eigen land eerst! Stop met doneren aan Afrika dat ze maar gaan werken. Die afrikaantjes zijn niet te redden, eigen volk eerst! En dan heb ik de meest milde reacties er uit genomen.

Wat is dat toch dat er continu gescandeerd wordt met eigen land en volk eerst? Nederland is een ontwikkeld land met mogelijkheden en kansen. Wij hebben sociale zekerheid, zorg en goede basisverzieningen. Ik ontken niet dat er ook in Nederland armoede is en er minderbedeelde zijn. En ja ik vindt ook dat er meer aandacht mag komen voor binnenlandse inzamel acties. 

De vele bezuinigingen en gestegen kosten hebben veel mensen niet goed gedaan.  Maar juist de ontevredenheid hier over is voer voor een bepaalde politieke leider om nog meer verdeeldheid en haat te zaaien. Het wij en zij gevoel stijgt en de empathie neemt af. Er wordt het gevoel gekweekt dat door die buitenlanders het met Nederland slecht gaat. Er wordt gezorgd dat men steeds minder tolerant wordt en steeds egoïstischer reageert. 

Ik schrik echt van de hardheid van sommige mensen. Zelfs personen waar ik het niet van verwacht. Ik vraag mij af of de personen die tegen SR zijn omdat het een buitenlandse bestemming heeft, de dakloze op de hoek wel een euro geven? of dat ze vrijwilligerswerk bij de voedselbank doen? Of gaan kienen met bejaarden? En ik vraag mij oprecht af of degene die zo hard roepen eigen land eerst enig besef hebben hoe het in dat land er aan toe gaat. Het grootste deel van de Nederlandse bevolking heeft geen idee wat het inhoudt te leven in een oorlogsgebied. En daar mogen we heel dankbaar voor zijn.

Naar mijn mening verdient ieder goed doel aandacht en is iedereen vrij in de keuze of en wat men steunt.  Het  bijstandsgezin op de hoek is of SR. Maar de haat en egoïsme mag voor mij heel snel verdwijnen ieder mens telt en verdient een kans of dat nu in Nederland, Afrika of op de maan is.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je