{{ message.message }}
{{ button.text }}

Spullen, spullen en nog eens spullen...

Waarom is het soms zo lastig om afscheid te nemen van spullen... Zelfs na een verhuizing is er nog zoveel over! Waar laat je het allemaal?

Afbeelding blog 'Spullen, spullen en nog eens spullen...'

Nu we inmiddels al weer een paar maanden in ons andere huis wonen (nieuw is het tenslotte niet en als ik het ons 2e huis noem dan denken jullie vast dat we geld over hebben ;-) al is het feitelijk wel het tweede huis waar we in wonen) besef ik nog dagelijks dat we teveel spullen hebben. Ons vorige huis was een slag groter dan waar we nu zitten en dat is goed te merken. Nog altijd staan er dozen met boeken, speelgoed van mij van vroeger en wat al niet meer in de garage te wachten om eindelijk eens uitgezocht te worden. En dan te bedenken dat ons huis al zo vol is. Vandaag bijv. eens een scheiding gemaakt tussen gezelschapsspelletjes waar de kinderen nu aan toe zijn en die nog een paar stappen te moeilijk zijn. Oftewel: Junior colorino, Wie is het en Uno jr. e.d. mogen in de kast binnen staan; Kolonisten, Boggle, Reis door Europa en consorten verdwijnen voorlopig naar de kast in de garage. Nou zijn dit wel spullen waarvan ik weet dat we er ooit echt plezier van zullen hebben. Maar dan is er nog zoveel over... Dat je met veel minder een tijd kunt leven realiseer ik me altijd als we weer eens op een bungalowpark bivakkeren. Maar wat moet je als je - zoals ik - overal nog 'wel wat in ziet', en met de gedachte leeft 'het kan nog wel eens van pas komen'. Maar ik houd goede voornemens: 1. knutselspullen opmaken (dan slinkt eindelijk de voorraad eens) 2. doe-sticker-boeken van de kinderen na gekleurd/beplakt te hebben nog eens doorlezen en bekijken en dan weggooien en 3. toch maar weer eens wat kinderkleding op Marktplaats zetten. Niet het hele kleine spul (je weet maar nooit of die 3e er nog zal komen), maar vanaf maat 86 ofzo. En misschien is dan een klein openingetje gemaakt om nog eens beter te kijken naar het nut van andere spulletjes, zodat we bij een volgende verhuizing minder dozen nodig hebben ;-)

Maarre... herkent iemand dit enigszins of ben ik hier de enige in?!  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je