Snap
  • Mama

Sporten kan zo heerlijk zijn!

Sinds oktober 2015 ben ik lid van een sportschool en we zijn inmiddels 8 maand verder en hoe gaat het nu.

Sinds oktober 2015 ben ik lid geworden van een sportschool die 24 uur per dag 7 dagen per week is geopend. Ik had vaak als argument dat ik geen tijd had om te sporten en tja bij een sportschool die altijd open is, kan ik die smoes niet meer gebruiken. Destijds heb ik er een blog over geschreven en wilde laten weten hoe het momenteel met het sporten gaat.

De eerste maanden ging ik netjes gemiddeld 3x per week naar de sportschool, maar ik zag het nog steeds als moeten. Ik MOET naar de sportschool, eigenlijk moet sporten een onderdeel van je leven worden en moet je niet, maar je gaat naar de sportschool. 

Rond de periode dat onze oudste dochter ziek werd heb ik het sporten op een laag pitje gezet. Ik voelde me minder goed in mijn vel zitten en bedacht me ineens dat het misschien wel door het niet sporten kwam. Ik moest mezelf echt even een schop onder mijn kont geven om weer uit die bank te komen. En op de sportschool hadden ze een hele mooie challange waarbij je in 100 dagen zoveel mogelijk dagen moest gaan sporten. Dat kon zijn 40-60-80-100 dagen en na deze dagen (2juli) word er een klein feestje georganiseerd waarbij je dingen kunt willen. Een super stimulans om weer te beginnen. Ik ben halverwege ingestapt en ga voor de 40 dagen en ik ben er bijna!

Nu ben ik sinds 1,5 maand weer fanatiek aan het sporten en ik zit vele beter in mijn vel. Ik probeer iedere dag een uurtje bezig te zijn in de sportschool en kan ik niet is het ook prima, maar meestal red ik 5x per week wel. Het hoort nu gewoon bij mijn leven en ik zit liever een uurtje in de sportschool dan dat ik in de avond een uurtje op de bank hang. Als ik in de avond moet werken tot 10 uur dan ga ik vaak na het werk nog eventjes een uurtje heen, daar lekker douchen en bij thuiskomst duik ik heerlijk mijn bedje in.

Sporten doe ik omdat ik beter in mijn vel wil zitten, er strakker uit zou willen zien en me fitter voelen. En ik ben op de goede weg gelukkig! Eens per 2 maand heb je een evaluatie gesprek, hierin word je gewicht, vetmassa, spiermassa enzovoort besproken, krijg je goede tips en word je geholpen bij mogelijke vragen.

Sporten kan ik echt iedereen aanraden die zich moe en futloos voelt.

7 jaar geleden

Net wat de andere 2 voor mij zeggen kun je uiteraard thuis ook sporten. Zelf heb ik dat thuis ook wel eens gedaan. Jillian Michaels en deed dan 30days shred ook heel leuk om te doen!

7 jaar geleden

Ik sport thuis.... Met idd de dingen die Deautistischemama hieronder beschrijft. Kost niks. Behalve wat tijd. Maar geen reistijd iig :-D

7 jaar geleden

Hoi, Op youtube heb je echt heeeel veel video's met allerlei verschillende workouts! Hiit training Yoga Pilates Barre workout squat challenge etc etc misschien zit er iets tussen wat je aanspreekt?

7 jaar geleden

heerlijk!!! Helaas heb ik geen geld voor een sportschool. Hopelijk ooit weer! (en aan sporten als hardlopen heb ik echt een hekel...)