{{ message.message }}
{{ button.text }}

Spiegeltje spiegeltje aan de wand..... wie is dit?

Wat als je nou niet wakker zou worden? Dit is de vraag die mij steeds bezighoudt gedurende de hele dag.

Afbeelding blog 'Spiegeltje spiegeltje aan de wand..... wie is dit?' Achtergrond blur afbeelding

In eerste instantie wil ik nu nog niet te veel ingaan op mijn verleden. Het zal namelijk dramatischer klinken dan dat het naar mijn gevoel was, wat ook weer misschien te bagataliseren is van mijn kant uit...... ontkenning is altijd mijn beste vriend geweest. Gewoon kleppen op en doorgaan, doe alsof er niets is gebeurd. 

Maar sinds 9 jaar geleden lukt mij dat niet meer. Ik doe mijn best om op te staan en door te gaan, mijn omgeving zo min mogelijk invloed op me te laten hebben en weerbaar te worden voor de omstandigheden. Helaas is dit steeds tevergeefs en word ik steeds omver geblazen door elke tegenslag. 

Ik kom nog steeds regelmatig slaap te kort. Ik ben er van overtuigd dat mijn dochters (soms ook mijn man) in een complot zitten samen om mama  geen volle nachtrust te gunnen. Meestal slaap ik nier meer dan 3 uur aaneengesloten en word ik minimaal 2-3 uit bed geroepen. Dit plus alles van het dagelijks leven maakt me wanhopig soms. Daar waar ik voor mijn gezin, familie en de rest van de wereld alle goeds wens, vraag ik god om genade te hebben en mij niet meer wakker te laten worden. 

Naar de buitenwereld probeer ik altijd vrolijk te zijn, grappen te maken om gezellig te zijn. Maar van binnen schreeuwt alles in mij om weg te rennen. Het liefst duik ik mijn bed in en hoef ik er nooit meer uit, maar ik ken geen enkele moeder die hier de kans voor heeft. Wel genoeg moeders die soort gelijke gevoelens hebben. Misschien maar goed ook dat we die kansen niet krijgen, want wat als we niet meer wakker zouden worden? 

Worden we gemist omdat wij nou zo geweldig zijn? Ik ga nu van mijn eigen situatie uit. Ik ben gek op mijn kinderen en mijn kinderen op mij (hoop ik). Maar zouden ze mij missen om wat ik niet meer kan doen voor ze of om de persoon die ik ben. En dan komt de hamvraag, wie is dat? Wie is die vrouw die in de spiegel terug kijkt? 60 kg te zwaar, altijd moe, snel boos, tegen wanhoop aan. 

Ik weet dat ik beter voor mezelf moet zorgen en meer tijd voor mezelf moet maken, maar hoe? Geld is steeds een factor, begrijp me niet verkeerd we hebben het niet slecht, maar zelf heb ik geen inkomen. Dus krijg ik het zelden over mijn hart om iets voor mezelf te doen of te kopen. Deels door dat ik liever iets voor het huis of de kinderen doe en deels omdat ik zo zwaar ben nu dat ik niets mooi vind staan. Dus dan maar niets voor mama of juist de meest goedkope dingen kopen omdat het dan Ok is als het minder mooi is of snel stuk gaat. 

Vroeger had ik elke 2-3 maanden een andere kapsel of haar kleur, liet ik mijn nagels doen, lekker naar de schoonheidsspecialiste om te laten waxen etc. Dat laatste is al zeker meer dan een jaar geleden geweest, nagels al 4 jaar niet meer gedaan en bij de kapster al 7 maanden niet meer geweest. En naarmate de tijd vordert vind ik het niet meer waard, mijzelf dan. 

Ik ben me bewust dat ik depressief ben, suïcidaal zou ik mezelf niet noemen, maar levensmoe zeker. Als de meiden er niet waren geweest was ik er zelf waarschijnlijk ook niet meer. Zij zijn mijn licht en mijn leven, zij geven mij de kracht om toch op te staan in de morgen/nacht en middag. Dankzij hun en voor hun (wat uiteindelijk hopelijk ook voor mijzelf zal zijn) ga ik hulp zoeken. Het is confronterend om dit zo op te schrijven, maar het geeft me ook kracht. Het was ook erg lastig voor mij om deze eerste blog te schrijven. 

Ik bloof (vooral mijzelf) dat ik vrolijkere blogs nog ga schrijven om de andere/mooie kant van mijn leven te laten zien. Dit moest eerst uit, zodat er weer ruimte komt voor de luchtigere kant. 

Sorry voor dit lange verhaal, ben nogal lang van stof. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je