Snap
  • Mama

Spiegeltje spiegeltje aan de wand..... wie is dit?

Wat als je nou niet wakker zou worden? Dit is de vraag die mij steeds bezighoudt gedurende de hele dag.

In eerste instantie wil ik nu nog niet te veel ingaan op mijn verleden. Het zal namelijk dramatischer klinken dan dat het naar mijn gevoel was, wat ook weer misschien te bagataliseren is van mijn kant uit...... ontkenning is altijd mijn beste vriend geweest. Gewoon kleppen op en doorgaan, doe alsof er niets is gebeurd. 

Maar sinds 9 jaar geleden lukt mij dat niet meer. Ik doe mijn best om op te staan en door te gaan, mijn omgeving zo min mogelijk invloed op me te laten hebben en weerbaar te worden voor de omstandigheden. Helaas is dit steeds tevergeefs en word ik steeds omver geblazen door elke tegenslag. 

Ik kom nog steeds regelmatig slaap te kort. Ik ben er van overtuigd dat mijn dochters (soms ook mijn man) in een complot zitten samen om mama  geen volle nachtrust te gunnen. Meestal slaap ik nier meer dan 3 uur aaneengesloten en word ik minimaal 2-3 uit bed geroepen. Dit plus alles van het dagelijks leven maakt me wanhopig soms. Daar waar ik voor mijn gezin, familie en de rest van de wereld alle goeds wens, vraag ik god om genade te hebben en mij niet meer wakker te laten worden. 

Naar de buitenwereld probeer ik altijd vrolijk te zijn, grappen te maken om gezellig te zijn. Maar van binnen schreeuwt alles in mij om weg te rennen. Het liefst duik ik mijn bed in en hoef ik er nooit meer uit, maar ik ken geen enkele moeder die hier de kans voor heeft. Wel genoeg moeders die soort gelijke gevoelens hebben. Misschien maar goed ook dat we die kansen niet krijgen, want wat als we niet meer wakker zouden worden? 

Worden we gemist omdat wij nou zo geweldig zijn? Ik ga nu van mijn eigen situatie uit. Ik ben gek op mijn kinderen en mijn kinderen op mij (hoop ik). Maar zouden ze mij missen om wat ik niet meer kan doen voor ze of om de persoon die ik ben. En dan komt de hamvraag, wie is dat? Wie is die vrouw die in de spiegel terug kijkt? 60 kg te zwaar, altijd moe, snel boos, tegen wanhoop aan. 

Ik weet dat ik beter voor mezelf moet zorgen en meer tijd voor mezelf moet maken, maar hoe? Geld is steeds een factor, begrijp me niet verkeerd we hebben het niet slecht, maar zelf heb ik geen inkomen. Dus krijg ik het zelden over mijn hart om iets voor mezelf te doen of te kopen. Deels door dat ik liever iets voor het huis of de kinderen doe en deels omdat ik zo zwaar ben nu dat ik niets mooi vind staan. Dus dan maar niets voor mama of juist de meest goedkope dingen kopen omdat het dan Ok is als het minder mooi is of snel stuk gaat. 

Vroeger had ik elke 2-3 maanden een andere kapsel of haar kleur, liet ik mijn nagels doen, lekker naar de schoonheidsspecialiste om te laten waxen etc. Dat laatste is al zeker meer dan een jaar geleden geweest, nagels al 4 jaar niet meer gedaan en bij de kapster al 7 maanden niet meer geweest. En naarmate de tijd vordert vind ik het niet meer waard, mijzelf dan. 

Ik ben me bewust dat ik depressief ben, suïcidaal zou ik mezelf niet noemen, maar levensmoe zeker. Als de meiden er niet waren geweest was ik er zelf waarschijnlijk ook niet meer. Zij zijn mijn licht en mijn leven, zij geven mij de kracht om toch op te staan in de morgen/nacht en middag. Dankzij hun en voor hun (wat uiteindelijk hopelijk ook voor mijzelf zal zijn) ga ik hulp zoeken. Het is confronterend om dit zo op te schrijven, maar het geeft me ook kracht. Het was ook erg lastig voor mij om deze eerste blog te schrijven. 

Ik bloof (vooral mijzelf) dat ik vrolijkere blogs nog ga schrijven om de andere/mooie kant van mijn leven te laten zien. Dit moest eerst uit, zodat er weer ruimte komt voor de luchtigere kant. 

Sorry voor dit lange verhaal, ben nogal lang van stof. 

6 jaar geleden

Goed dat je naar de kapper ging! Is het geworden zo je hoopte of heb je je laten verrassen? Hoop dat het leuke gezinsmoment ook werd wat je er van verwachtte. Fijn dat je binnenkort kunt starten in herstelgroep. Hoop dat het je helpt om de moeilijke periode echt achter je te laten. Als bakken hetgene is wat je leuk vind... En je bent er ook goed in.... Misschien toekomstig bronnetje van inkomsten? Mooie unieke verjaardagstaart tegen makersprijs + iets is leuker dan die peperdure winkeltaarten. Weet niet hoe je familie/vrienden/kennissenkring is en of die daar voor open staat? Ik borduurde eerder maar wilde niet hele huis vol met eigen productie. Had kaartenhandeltje voor t goede doel. Percentage voor materiaal en rest voor doel. Dus ik kon lekker hobbieen, zonder dat m'n kamer dichtgroeide. Ideaal.... Heel veel suc6 komende tijd!

6 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie, mijn problemen met mijn overgewicht zijn grotendeels te danken aan mijn eetschema (1-2maaltijd) per dag en gebrek aan beweging. Naast een aantal hormonale afwijkingen. Het is me wel eens gelukt om aardig wat gewicht te verliezen, maar door mijn depressie was/is dit steeds van korte duur geweest. Ik ga binnenkort met hernieuwde kracht opnieuw starten aan een nieuwe poging mijn leven anders in te richten zodat ik idd een gezonde levensstijl aan te nemen. Ik ga zo meteen ook naar de kapster en daarna nog wat leuks doen met mijn gezinnetje. Binnen enkele weken ga ik ook starten met een herstelgroep in het ziekenhuis in mijn omgeving ook. Deze is bedoeld voor mensen met mijn soort chronische depressieproblematiek. Wat ik in mijn verleden heb meegemaakt is te veel om op te noemen, en tegelijk doe ik mijn best om het verleden bij het verleden te laten. Wellicht dat ik een keer hier wat over ga vertellen. Maar voor nu richt ik mijn blik op het heden eb hopelijk leuke dingen doen. Erg lief van de goede tips, ik probeer steeds weer te kijken of ik de dingen die ik vroeger leuk vond om te doen weer op te pakken. Maar bakken is nou eenmaal niet goed voor de lijn ????

6 jaar geleden

Beste workinprogressmama, Heb geen idee wat je allemaal hebt meegemaakt. Weet wel dat slaaptekort op zich al voor flink negatieve gevoelens kan zorgen. En dan noem je ook dat je niet blij bent met je huidige uiterlijk... Is het een idee om te proberen om komende periode net even half uur tot uur eerder dan normaal naar bed te gaan? Dan hakken de onderbrekingen er minder hard in.... Je gaf aan dat je al tijd niet naar kapper bent geweest. Misschien idee om (evt. in overleg met kapper) je haar in model te laten knippen wat bij huidige lichaamsbouw past? Er zijn echt ook leuke kapsels voor wat forsere vrouwen... Zelf merk ik dat ik, als ik moe ben, erg goed ben in energiedipjes oplossen met suiker -> gewicht neemt dan nogal toe... 'k Kreeg de tip om goede maaltijden te eten. Als dochter middagdut deed ging ik aan 't snacken. De olijven die me aangeraden werden verminderen de eetlust. Bleek echt zo te werken. Diverse mensen om me heen knapten emotioneel en wat betreft energie op toen er wat aan vitamine D tekort werd gedaan. Is het idee om met huisarts te praten over hoe je nu in je vel zit? Of is dat brug te ver? Probeer in elk vitamine D vast te laten stellen.... Over tijd voor jezelf. Had je eerder iets wat je leuk vond om te doen? Zelf kan ik opknappen van kookwekker op kwartier en domweg lekker even lezen of iets creatiefs doen (kleurpotloden van kids en 8 kleurkaarten voor volwassenen voor 0.99 euro (weet niet meer waar, grote zaak met veel goedkoop spul). Heel veel sterkte!