{{ message.message }}
{{ button.text }}

Speelgoed koopverslaafd!!!

Vandaag na de controle bij het cb voor het eerst samen met ons zoontje en mijn schoonmoeder wezen shoppen.

Afbeelding blog 'Speelgoed koopverslaafd!!!'

De dag begon vrij normaal. Behalve dan dat ik zelf al wat eerder ben op gestaan dan onze kleine man, zodat ik goed wakker kon worden. Om 10:20 hebben we een afspraak bij het CB. Omdat mijn vriend de auto mee heeft voor zijn werk en ik het CB net iets te ver vind om te lopen had ik mijn schoonmoeder gevraagd om vandaag even voor taxi te spelen. Dan konden we daarna gelijk even het centrum in om alvast een nieuwe garderobe voor ons mannetje te shoppen. Zij zou hier om 9:30 zijn. Het is 9:00 uur als ik aan mijn bakje koffie zit en naar buiten kijk. Het is nu al voor de derde dag niet normaal mistig...

mist.jpg

Mijn schoonmoeder kwam mooi op tijd. Ik had de kleine man al wakker gemaakt zodat ik tijd had om hem eerst nog even eten gegeven en aan te kleden. We dronken nog snel een bakje koffie en zette de buggy in de auto. De kleine man kon in de maxicosi. Mijn schoonmoeder vraagt nog of hij geen muts op hoeft. Ik zeg dat ik al een gekocht had, maar dat ie niet op zijn ietwat grotere hoofd past, dus dat we zometeen direct een nieuwe gaan kopen. Eerst maar naar het CB. Omdat we nog tijd over hadden toen we eenmaal in de auto zaten, besloten we om eerst nog even snel te tanken. Op zich kon dit prima binnen de tijd, ware het niet dat we toen we weer richting het cb reden achter een vuilniswagen belanden waar we niet om heen konden... Maar gelukkig kwamen we toch net op tijd aan.

drive.jpg

Bij het CB was alles goed. Groei was goed, zowel in lengte als gewicht en zelfs zijn hoofd komt weer aardig bij de normale curve. Zijn ontwikkeling was ook top! Hij moest 2 blokjes uit zich zelf pakken en begon ze meteen te onderzoeken. Er zijn nog wat vragen gesteld over zijn ontwikkeling, waaruit bleek dat dit heel goed ging en we konden zelf nog wat vragen stellen. Ook werd er niet moeilijk gedaan toen ik aangaf dat ik nog even na wilde denken over of we de vacinatie van 14 maanden wel wilden doen. Ons mannetje weer helemaal ingepakt en op naar de auto. Ondertussen is de mist opgetrokken en schijnt het zonnetje heerlijk. Perfect weer om lekker te gaan shoppen!

money.jpg

Mijn missie voor vandaag: Een sneeuwpakje, een muts en alvast nieuwe kleren voor de volgende maat. Ik koop de meeste dingen altijd een maat vooruit. Zo heb ik alle tijd om goed gebruik te maken van de kortingen. Ik had me voorgenomen om vandaag geen speelgoed voor onze kleine man te kopen. Want als ik heel eerlijk ben ligt hier momenteel mijn grootste verslaving. Vooral knuffels kan ik meet moeite laten liggen. Inmiddels heeft hij zoveel speelgoed, dat ik alles heb onderverdeeld in vier grote opbergbakken. De ene week krijgt hij speelgoed van de ene bak en de week daarop uit een andere bak. Zo lijkt het voor hem alsof hij steeds wat nieuws krijgt en is er nog wat ruimte in zijn box over om in te spelen. Hij heeft wel een paar favoriete speeltjes die hij wel altijd erbij heeft. Maar elke keer als ik in de winkels kom en ik zie die zachte, schattige of grappige knuffels voor een leuk prijsje kan ik mezelf niet bedwingen. Ik heb ook geprobeerd om dan maar zoveel mogelijk online te bestellen, maar zlefs dan vind ik weer knuffels in de webshop die ik toch maar weer in het virtuele mandje gooi... Maar goed, mijn missie voor vandaag was dus zijn kledingkast goed gevuld te houden.

shopping_3.jpg

Bij de eertse winkel ging het goed. Hier hebben ze ook geen speelgoed te koop... Wel goede laarsjes gevonden en twee spijkerbroekjes in de aanbieding. Op naar de volgende winkel. En daar gebeurde het al... Ik zag een bak met knuffels liggen voor maar 3 euro. De kleine man zag ze ook en ik dacht een kleien twinkeling in zijn oogjes te zien. Dus ik zoek een paar verschillende uit. Ik had er vier gepakt die ikzelf heel leuk vond. Ik vond het wel een beetje te veel van het goede om ze alle vier te nemen, dus heb ik ons mannetje laten kiezen. Eerst hield ik hem stuk voor stuk de knuffels voor en bij de aap en de leeuw begon hij te lachen. Toen heb ik ze nog een keer laten zien, maar dan met een geluidje erbij. Het was best duidelijk dat hij de leeuw het leukst vond. Waarschijnlijk omdat dit geluid overeenkomt met het geluid dat hij net heeft geleerd: GGGGRRRWWW. Zelf vond ik de aap ook heel leuk, maar vooruit. Ik zou er maar 1 kopen en hij wilde de leeuw. Hij mocht de leeuw gelijk van mij vasthouden terwijl ik nog even bij de kleertjes ging kijken. Niet in de gaten gehad dat meneer de prijskaartjes ook heel lekker vond en deze dus nog aan de knuffel zat. Bij de kassa aangekomen was deze doorweekt... Maar het is goed gekomen en meneer was weer een knuffel rijker.

toys.jpg

Na ongeveer een half uurtje kreeg mijn schoonmoeder trek in iets en wilde een broodje halen. Ons mannetje zou zo een fruithapje krijgen en ik hoefde eigenlijk niks, dus deed ik iets heel doms... Een speelgoed winkel naar binnen gaan. Uiteindelijk heb ik hier alleen een soort rammelaar voor hem gekocht die afgeprijsd was. Toen we alle winkels gehad hadden waar ze babykleertjes verkopen en was ik aardig in mijn missie geslaagd. Ik had nog 2 rompertjes met lange mouwen kunnen combineren voor een 3 halen 2 betalen actie met een leuk broekje die ik al in de webshop had gezien. 2 majo's en 2 mutsjes, die wel passen! Nog een leuk broekje en een shirt met lange mauwen, handschoentjes en jawel een sneeuwpakje. Het komt alleen niet direct overeen met wat vriendlief het liefste had gezien, dus deze moet nog gekeurd worden, maar we hebben er in ieder geval een. Mijn missie was aardig geslaagd, dus we konden weer richting huis. Als we bijna bij de auto zijn zie ik dat ons mannetje een schoentje mist!

panic.jpg

Paniek! Bij mezelf dan. Het waren geen dure schoentjes, maar wel de schoentjes waarin hij zijn eerste stapjes buiten heeft gezet! Ik vraag aan mijn schoonmoeder of ze weet wanneer hij ze voor het laatst nog aan had. Zij wist van niks. Dus ik had met haar afgesproken dat zij vast naar de auto zou gaan, want onze parkeertijd liep ook bijna af. Dan kon zij nog even wat geld erbij gooien en ik zou de route teruglopen om de schoen te zoeken. Elke winkel waar we geweest zijn ben ik zoekend doorgelopen en heb bij ze allemaal gevraagd of ze het 'heilige' schoentje misschien gevonden hadden. Maar nee... Ik was zo teleurgesteld dat dit schoentje weg was, dat ik er bijna om moest huilen... Tot ik bij de laatste winkel aankwam. De winkel waar we als eerste geweest waren. Ik loop langs de babykleertjes... Niks. Dus ik loop naar de kassa om ook hier te vragen. Hoor ik achter mij mijn schoonmoeder lachen. Ik kijk om en ik zie haar met mijn kleine mannetje in de buggy die wonder boven wonder twee schoentjes aan heeft! Ik vraag waar ze het schoentje gevonden had. Het antwoord: In mijn jaszak! Ze wist dat ze hem had, maar ze wilde even een grapje uithalen! Oke vloeken mag niet waar de kleine bij is, maar oeh was ik even boos. Niet lang gelukkig en nu kan ik er ook wel om lachen.

laugh_1.jpg

Al met al was het een vemoeiende maar zeer geslaagde dag. Ik heb de meeste dingen kunnen kopen die ik zocht en onze kleine man ligt sinds thuiskomst knock-out heerlijk te slapen. Hij had bij opa al een flesje gehad, zodat ik nog even boodschappen kon doen. Bij thuiskomst stond er ook nog een pakketje op me te wachten bij de buren. De bestelling van het andere deel van zijn garderobe was binnen! 

En of ik nu spijt heb van mijn zoveelste knuffel aankoop? Eigenlijk niet, want ik geniet te erg als onze kleine man weer iets nieuws heeft en dit alle kanten opdraait om alles goed te bekijken en te onderzoeken...

box 2.jpg

Hebben jullie ook een verslaving gekregen dankzij je kleintje?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je