{{ message.message }}
{{ button.text }}

SOS Kinderdorpen: Familie is je basis

SOS Kinderdorpen zorgt ervoor dat deze kinderen in een liefdevolle familie kunnen opgroeien, want familie is je basis. Help SOS Kinderdorpen

Afbeelding blog 'SOS Kinderdorpen: Familie is je basis'
153 miljoen kinderen over de hele wereld zijn hun ouders en/of een veilig thuis kwijt. Deze kinderen zijn kwetsbaarder, en staan er alleen voor. Ze hebben een uitzichtloze toekomst. Voor de meesten van ons lijkt het vanzelfsprekend om op te groeien binnen een familie waar je beschermd wordt. Maar niet elk kind heeft dit geluk gehad, en dit geldt niet alleen voor kinderen in Azië of Afrika, maar ook binnen Europa, en zelfs in Nederland. Geen kind hoort zo'n leven te leiden. SOS Kinderdorpen zorgt ervoor dat deze kinderen in een liefdevolle familie kunnen opgroeien, want familie is je basis. SOS Kinderdorpen helpt kinderen zonder ouders of veilig thuis aan een beter leven. Er wordt aandacht besteed aan families versterken en creëren, onderwijs en gezondheidszorg.

Kinderdorpen en jongerenhuizen

In deze kinderdorpen en jongerenhuizen krijgen de kinderen een SOS moeder. SOS moeders zijn sterke en moedige vrouwen, die deze kinderen opvangen alsof het hun eigen kinderen zijn. Ze steunen ze, geven ze liefde en stabiliteit die de kinderen hard nodig hebben. Samen met SOS broers en zussen vormen ze een familie, daarmee staan ze sterker, en kunnen ze elkaar ondersteunen. De volgende stap die zij zetten tussen de leeftijd van 14-18 jaar is richting het jongerenhuis. Hier leren zij op eigen benen te staan met behulp van een begeleider. Hier wonen ze tot ze hun studie hebben afgerond of een baan hebben gevonden. Kinderen die opgroeien zonder het gevoel van veiligheid binnen een familie eindigen vaak als kinderen die zich persoonlijk niet goed hebben kunnen ontwikkelen en gedrags- en leerproblemen vertonen. De kinderen worden goed opgeleid waardoor ze uiteindelijk een beter leven kunnen leiden. Dit werk is structureel, en niet alleen de kinderen zelf hebben hier veel aan in de toekomst. Naast dat zij in de kinderdorpen goed worden verzorgd, leren ze om zelfstandig en zelfverzekerd de wereld in te kunnen. Met de scholing die ze hebben gehad kunnen ze aan een baan komen, en een eigen familie stichten.

Familie heb je nodig!

Er is geen twijfel mogelijk: Een kind heeft een familie nodig. Deze kinderen staan centraal bij SOS Kinderdorpen, zij willen de kinderen een beter en liefdevol leven geven. Daarom wordt er niet over deze kinderen gepraat, maar met ze. Ze vertellen hun eigen verhaal en geven hun mening en ideeën over het verlies van degene die ze liefhadden, degene die voor hen zorgde. Zij kennen dit gevoel beter. Ze staan dichter bij de waarheid. Eerlijker dan hun verhaal krijg je niet. En het is aan ons om naar hen te luisteren! Facebook Like de Facebook-pagina en uit hiermee jouw steun voor deze mooie programma's en dit goede doel. Volg de verhalen van een aantal kinderen. Hier kun je onder andere filmpjes zien van deze kinderen die persoonlijk geïnterviewd zijn.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je