{{ message.message }}
{{ button.text }}

SOS!! Een koopzieke moeder!

Afbeelding blog 'SOS!! Een koopzieke moeder! ' Achtergrond blur afbeelding

Nu zie ik veel blogs voorbij komen, ‘Zere borsten van het voeden’ ‘Help mijn kind wil niet slapen’ en ‘Ik heb een moeilijke eter’.

Dus om de ernst van mijn situatie maar even te benadrukken denk ik dat ik deze blog dan ook de titel geef ‘SOS!!!! Een koopzieke moeder’

‘Joehoeeee! Waar ben ik aan begonnen denk ik halverwege de middag’.

Even de kledingkast van mijn dochters uitzoeken.

Dit doe je namelijk niet zomaar ‘Even’.

Hier gaat een heel plan aan vooraf. Een heus draaiboek voor deze dag heb ik hier voor opgesteld.

Ik hoor je lachen.. maar ik neem de kledingkasten van mijn meiden heel serieus. Zo serieus dat ik ze een dag extra bij de opvang heb gebracht zodat moeders dus écht waar, 9 hele uren te besteden heeft aan het uitzoeken van rompers, pyama’s, jurkjes en de andere zooi.

Toen ik zwanger was van Blossom en ik er achter kwam dat zij Neen, geen jongen maar een meisje bleek te zijn had ik oprecht een paar dagen nodig om van de schrik en teleurstelling (Zegt ze dat nou echt? Teleurstelling?! - Jaaa lieve mensen, ik was teleurgesteld en dat mag best!) bij te komen.

Oke, een meisje dus! We hadden al een jongensnaam klaar en stiekem zag ik het al helemaal voor me hoe ik zo’n klein mannetje (uiteraard met bruine ogen en lang goudblond haar) zou aankleden en hij het stoerste ventje van Twente zou worden.

Lekker naief maar zo gaat dat bij zo’n eerste zwangerschap.

Enfin, Kleine ‘Wolf’ bleek nu ‘Blossom’ te gaan heten.

Toch weigerde ik over te stappen van mijn voorkeur voor zwarte kleding. Blossom zou een stoere meid worden, ook met goudblond haar, een zongekleurd tintje en bruine ogen dan maar. Roze kleding zou verboden worden in haar kledingkast en printjes zoals Unicorns en Mini Mouse zouden ook per direct naar de stort gaan.

De eerste dagen van Blossoms bestaan heb ik me hier ook dapper aan vastgehouden.

Totdat ik zag dat haar melkwitte huidje nog witter (vrijwel doorzichtig, want ja.. ik heb de meest witte baby van Nederland op de wereld gezet) bleek te worden.

Ik kan me trouwens nog een moment herinneren dat ik tegen de kraamverzorgster zei: Wat heeft ze een mooi kleurtje he? En dat ik als antwoord kreeg: Nee, ze heeft last van geelzucht.. zet de box maar even voor het raam, ze heeft juist wat zon nodig.

BAMM!

Fijn! Weg illusie

Anyway, samen met die illusie eindige ook haar zwarte kleding in de prullenbak.

We gingen over op creme en grijs.

Hier werden wat haarbandjes aan toegevoegd (want ook dat goudblonde haar was nergens te bekennen) en voor ik het wist puilde haar kledingkast uit met Roze jurkjes, schoentjes met fluffy pomponnetjes en vooral heel veel mierzoete kraagjes en ruffles.

WAL-GE-LIJK schattig!

Elke winkel waar ik in ging begon de zoektocht naar meisjeskleding, accessoires voor het haar en nog meer schoentjes.

Toen Pixie kwam dacht ik: Nou dat is mooi makkelijk, zij kan heel veel van Blossom dr oude kleertjes aan.

Opnieuw weer een illusie armer, Pixie is namelijk in een heel ander seizoen geboren en vind ik zomerjurkjes in November net iets te heftig.

Dit houdt in dat ik twee meiden heb die 3 kledingmaten schelen. Broekjes, schoenen en rompertjes bewaar ik. Jurkjes en dikke truien worden opgeslagen mochten wij ooit gezegend worden met een derde kindje.

Ook heb ik veel kleding waar ik emotionele waarde aan hecht en dus geen afstand van kan nemen.

Zie ik een leuk jasje, dan MOET ik die hebben.. het liefst in drie printjes want ja, je wil de boel toch ook een beetje afwisselen.

Verder koop ik veel dingen dubbel want deze ontzettende suffe moeder vind het ook nog eens leuk haar meiden hetzelfde te kleden en loopt het zo de spuigaten uit dat er vandaag ook in mijn planning staat ‘Nieuwe kledingkast meiden kopen’

Dus ja, een koopzieke moeder met een plotselinge obsessie voor roze en ruffles.

Leuk hoe het moederschap je zo kan veranderen he? Nou jaaa, tot op zekere hoogte dan.. want Unicorns zijn tot op heden nog steeds streng verboden in huize Jones/Bednarek en ook Mini Mouse heeft de kledingkast nog niet mogen betreden.

Ben jij nou benieuwd hoe het aanpakken van de kledingkasten mij is vergaan: Check het dan hier in mijn weekvlog. 
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je