{{ message.message }}
{{ button.text }}

Soms is het gewoon op

En het is oké om die vriendschap dan te laten gaan

Afbeelding blog 'Soms is het gewoon op' Achtergrond blur afbeelding

Zullen we het eens over vriendschappen hebben? Want daar hoor ik zo weinig over.


Steek je hand eens op als je je soms verrekte eenzaam en geïsoleerd voelt. Er iets zwaars op je hart ligt, maar je geen idee hebt bij wie je het kwijt kunt. Je knallende ruzie met je partner hebt gehad, door oplopende frustraties, en niemand er is om bij te luchten. Ik begin wel: 🙋🏼‍♀️

Het moederschap brengt zoveel moois met zich mee, maar man wat moet je ook veel inleveren. Helaas meestal ook veel vriendschappen. En op zich is dat niet altijd persé heel erg, ik bedoel, het is nooit verkeerd om nieuwe vrienden te maken. Mensen die wat meer gelijke interesses hebben bijvoorbeeld. Dat is soms ook fijn. Maar nieuwe vrienden maken is nog erger dan die eenzaamheid 😆 althans, ik vind dat echt doodeng.

Na een aantal enorme teleurstellingen, door mensen waarvan ik dacht dat het vrienden waren, vind ik het héél eng om nieuwe mensen te vertrouwen. En ja, dan zit ik dus liever geïsoleerd en moederziel alleen op de bank, dan dat ik op zoek ga naar nieuwe vrienden. That’s my life. En ik gok dat er meer van jullie zo zijn. 


Gelukkig heb ik nu een aantal ontzettend lieve vriendinnen, waarvan ik het contact vaak een beetje onbewust verwaarloos (SORRY!!!) 🤭 Maar wat ben ik blij dat ze er zijn! Iemand waar ik altijd op terug kan vallen. Even spuien over de luie husband, de gebroken nachten of die fantastische fases waar je kroost door heen gaat.

Het is niet altijd zo geweest, en ondanks dat ik mij nu nog regelmatig erg eenzaam voel, weet ik dat er een aantal mensen zijn waar ik altijd terecht kan. Ik moet daar meer mee doen. Meer van mij laten horen. Dáár moet ik meer energie in steken. En niet in mensen die mij gekwetst hebben, want daar heb je niks meer aan.

Het is oké, als een vriendschap ophoudt. Soms is het gewoon op. Stop blaming yourself -en dat zeg ik nu ook tegen mezelf- ❤️ 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je