{{ message.message }}
{{ button.text }}

Soms is het even teveel. En dat is oké. Hoe los je dit op met een peuter.

We kennen het allemaal wel. Dagen die niet lopen zoals jij had gepland, tegenslagen of een mindere periode. Maar hoe ga je hier mee om? Vooral als je moeder bent. Want het laatste wat je wil is je kind te kort doen. Ik vertel wat voor mij werkt!

Afbeelding blog 'Soms is het even teveel. En dat is oké. Hoe los je dit op met een peuter.' Achtergrond blur afbeelding

Yes, I gave you life, but really you gave me mine.

Soms heb ik een periode dat het niet zo lekker gaat. Een periode waar ik wat meer moe ben en wat minder energie heb. Voordat ik moeder werd was dat lastig voor mijzelf en voor mijn man in zekere mate, maar verder hadden wij geen verantwoordelijkheid voor kinderen natuurlijk. En dan is zo’n periode heel anders. Maar sinds ik moeder ben is dat natuurlijk wel anders.

Toen ik net moeder was en ik voelde mij niet zo goed, was ik hier heel panisch over. Want ik wilde mijn kind absoluut niet te kort doen. Maar ik kan ook wel zeggen dat hoe ik mij voelde anders was dan voordat ik moeder was. Die moeheid en minder energie was er inderdaad wel, maar je kan niet in je bed blijven liggen en moet toch door. En voor mijzelf is dit wel fijn. Want je moet toch. Maar dat zegt niet dat deze periodes er nu helemaal niet meer zijn. Maar ze zijn anders.

En dat gaat echt niet zo gemakkelijk als ik dit schrijf. Van je moet nu knop om en gaan. Natuurlijk doe ik dat wel. De ene keer kost het wat meer moeite als de andere keer. En de ene keer duurt die periode langer dan de andere keer. Maar ik heb wel geleerd hoe ik hier mee om moet gaan sinds ik moeder ben.

Ten eerste ben ik in deze periode niet te streng voor mijzelf. Ik maak het mij dan makkelijk. Bijvoorbeeld; Ik kook dan voor. In de middag heb ik meer energie dan in de avond dus kook ik al in de middag. Ook doe ik het rustiger aan. Blijf even wat langer met June in bed liggen. Drink dan een lekker koffietje in bed. June kijkt dan een filmpje. Dat soort dingen.

Ik heb ook geleerd om er niet te angstig over te worden. Want deze periodes heb ik nou eenmaal. Ik heb ook geleerd dat deze weer over gaan. Het kan een dag duren of een aantal dagen, maar het gaat weer over. En er zijn truckjes voor om niemand in de periode te kort te doen. Veel knuffelen met June in deze periode is ook heel belangrijk.

Ik denk dat deze periode wel degelijk veranderd is sinds ik moeder ben. Want toen ik moeder werd heb ik met mijzelf afgesproken dat ik mij nooit meer zo wil voelen als een eerdere periode in mijn leven. Dat kan niet, want er is nu iemand die mij heel hard nodig heeft, kleine June. En misschien klinkt dit heel simpel, maar het werkt voor mij echt. Een motivatie, een verantwoordelijkheid die mij echt heeft geholpen. Al eerder heb ik wel eens gezegd dat ik heel veel situaties een kind niet helpt om een situatie beter te maken. Want een kind kan veel druk leggen op bijvoorbeeld een relatie of je eigen leven. Maar in onze situatie is June het missende deel in ons leven die wij nodig hadden. Door de komst van June is ons leven zoveel rijker geworden. Voor geeft zij zoveel houvast. Misschien kan het beste omschrijven via deze quote.

"Yes, I gave you life, but really you gave me mine."

En daarmee wil afsluiten.

Bedankt voor het lezen naar deze intieme blog.

Liefs,

Jamielee.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je