{{ message.message }}
{{ button.text }}

Soms herken ik mezelf niet meer

Afbeelding blog 'Soms herken ik mezelf niet meer'

Lieve lezers,

We veranderen allemaal natuurlijk wel, al is het alleen maar omdat we ouder, en zogenaamd wijzer worden.

Maar ik merk aan mezelf dat ik enorm ben veranderd sinds ik moeder ben, en soms, herken ik mezelf haast niet meer terug.

Dat je veranderd door het ouderschap is een ding wat zeker is. Kan ook niet anders want in eens draait je leven niet alleen maar om jezelf, maar dien je ook rekening te houden met een ander. Ik hoor je denken; en haar vriend dan? Mijn vriend heeft weinig te vertellen. Al denkt hij soms van wel...

Waar ik me voor dat ik moeder werd echt onwijs druk kon maken over wat een ander van mij vond, of wat een ander van mij dacht interesseert dit me nu toch echt een stuk minder. Niet alleen omdat het me werkelijk minder boeit, maar ook omdat ik er simpel weg geen tijd voor heb. Als ik me ook daar nog mee bezig moet houden... ;)

Ik geniet meer van de kleine dingen in het leven, oh zo ontzettend cliché. Ik heb meer leren waarderen hoe mooi het leven eigenlijk wel niet is en dat niets komt aanwaaien. Mijn kinderen genieten van de kleinste dingen, een snoepje of zoals Joep jezelf uren kunnen vermaken met een stukje papier. Heerlijk om te zien.

Ik had nooit echt angsten, althans niet iets waar ik middag op de dag opeens aan dacht. Niet iets waar ik echt angstig van werd als ik er te lang over nadacht. Maar nu kan ik middag op de dag opeens denken 'wat als'.. en dan schieten er de meest verschrikkelijke scenario's met betrekking tot mijn kinderen door mijn hoofd. En als ik te lang door ga kan ik heel makkelijk een traantje weg pinken. "After pregnancy hormones still going strong". Ik vind het soms beangstigend dat je nu over iets bezit wat je zo ontzettend kwetsbaar maakt. Iets waar je zo mega veel van houdt.

Het idee dat deze wereld soms zo fucked up is, en dat je kindjes wat kunnen over komen en jij machteloos moet toe kijken. Verschrikkelijk. Voor dat ik moeder was, was ik enorm nuchter. Ik stond niet echt stil bij deze dingen. Waarschijnlijk ook niet omdat ik niet wist hoe het voelt om moeder te zijn.

Ik ben een temperament vol typje, en ik dacht altijd dat ik best veel geduld had.. tot dat ik moeder werd. Soms kan ik echt onwijs kwaad worden, waarin ik mezelf helemaal niet herken. Maar dan is mijn geduld gewoon op. Niet gek natuurlijk want mijn kleine meid is een kopietje van mij, en weet precies hoe ze me gek moet krijgen. Voorheen werd ik nooit eerder zo extreem uitgetest.. tegenwoordig gaat er 100 keer door mijn hoofd "choose your battles" als een soort mantra herhaal ik dit tegen mezelf.. verder gaat het echt super goed met me.

Ik doe tegenwoordig minder hard mijn best. Zo ben ik de slogen 'liever lui dan moe' echt veel meer gaan waarderen! Ik verschuil me er ook vaak genoeg achter, dikke prima! Soms is het heerlijk om de boel de boel te laten. En niet te doen wat er van je verwacht word.. och wat ben ik toch rebels ;). 


Veranderen is goed, maar niet altijd nodig.

Liefs Lisa. 

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je