{{ message.message }}
{{ button.text }}

Soms doen de zwangerschapskilo er niet toe (RECEPT!)

Soms doen de zwangerschapskilo's er niet toe. Heb je zin om even de oven aan te slingeren voor een heerlijk tussendoortje?

Afbeelding blog 'Soms doen de zwangerschapskilo er niet toe (RECEPT!)'

Ja.. ik weet het ik val in herhaling als het over Amerika gaat.. simpelweg omdat het een van de mooiste avonturen van mijn leven was! Als extra souvernirtje heb ik het recept van heerlijke Blueberry Scones uit San Francisco meegenomen... SMULLEN! 

In de zomer van 2014 maakte wij tijdens onze droomreis naar Amerika voor het eerst kennis met San Francisco en al het lekkers wat deze wereldstad te bieden heft. We verbleven in een Bed & Breakfast, net buiten het toeristische gebied, op 12th avenue. Tijdens onze eerste wandeling vanuit deze B&B kwamen we langs Arizmendi, een bakkerij die we de dagen daarna nog vaak hebben bezocht. Niet alleen dronken we hier de lekkerste koffie die we in een maand rondreizen hebben gehad, maar ook hetgeen wat ze daar verkochten aan lekkernijen was om u tegen te zeggen. 

ariz.jpg


Arizmendi is een bakkerij waarbij alle mensen die er werken ook tevens eigenaar zijn. Ze hebben allemaal eigen creatieve inbreng. Ze staan bekend om de heerlijke zuurdesem pizza’s (ja, zelfs ’s ochtends wil je die proberen!!!) en de overheerlijke scones. Die scones at ik bij het leven. Bij terugkomst in Nederland miste ik het om bij het wakker worden, eerst een wandeling te maken voor de eerste koffie van de dag met een heerlijke scone ;-) Hoewel Bakker Joost in Odoorn ons qua brood dagelijks erg blij maakt, vond ik het toch tijd om iets aan het gemis van San Francisco te doen… reden genoeg om op zoek te gaan naar hét recept van de scones. En ik heb hem hoor! (vaak gebakken tijdens de zwangerschap)

Ingrediënten voor circa 6 scones

  • 150 gram bloem
  • 110 gram maismeel
  • eetlepel bakpoeder
  • eetlepel baking soda
  • Snufje zout
  • 115 gram boter
  • 65 gram kristalsuiker en een eetlepel kristalsuiker voor garnering
  • 50/75 gram fruit naar keuze (bijvoorbeeld blauwe bessen, kersen, banaan of peer
  • 130 gram karnemelk
  • 1 ei

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Voeg in een grote kom de bloem, bakpoeder en baking soda samen. Voeg daarna de zout, suiker en maismeel toe en meng het goed. Voeg kleine blokjes boter toe en daarna het fruit. Maak een kuiltje in het midden van de mix en voeg de karnemelk toe. Mix het deeg kort, net lang genoeg totdat alles samen komt. Laat het geheel nu 5 minuten rusten.

Maak nu ballen van het deeg, zonder te lang te kneden. Het is belangrijk dat het deeg er rotsachtig uit blijft zien. Plaats de ballen op bakpapier, druk ze een beetje platter, bestrijk het met een losgeklopt ei en besprenkel het met een beetje suiker.
**Let op: Zien je bolletjes er uit als gedrochten? Schrik niet, je doet het niet verkeerd... ze zullen er zeker smakelijker uit zien als ze uit de oven komen!**

Plaats de scones in de oven en verlaag de temperatuur naar 190 graden. Bak de scones 20/25 minuten totdat ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen op een rekje voordat je ze proeft. 

scones.jpg

Veel plezier met bakken en smakelijk!! Ik ben benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je