{{ message.message }}
{{ button.text }}

Smelt!

Saai onderwerp misschien in deze zomer, maar ik wil het hebben over de hitte

Afbeelding blog 'Smelt!' Achtergrond blur afbeelding

Iedereen heeft het erover, dus laat ik eens mee doen: Wat is het warm he?

Mijn kinderen hebben er nu bijna 4 weken vakantie op zitten en op een paar buien en wat onweer na zijn die 4 weken vol van zon en warmte geweest. Sterker nog, in de week voor dat de vakantie begon was het ook al zomers hier in Zwolle. Die laatste week voordat de vakantie begon waren de temperaturen rond de 22 graden met hier en daar een buitje en nu is het rond de 35 graden en geen spatje regen te bekennen.

En nu denken jullie natuurlijk dat ik een klaagverhaal ga afsteken over de hitte, dat ik bijna smelt en het veel te warm vind, dat ik verlang naar regen en koelte en ja, zo af en toe klopt dat wel. Vooral in de nachten waarin het in huis rond de 28 graden blijft en je geen raam open kunt zetten uit angst levend opgevreten te worden door de muggen en de ineens alom aanwezige steekvliegen, kan ik verlangen naar iets minder warmte. Of op de dagen dat je druk bent met de was (wasmachine staat op zolder en daar is het bijzonder tropisch), boodschappen moet doen (alleen parkeerplaatsen in de zon) of klusjes hebt (schutting beitsen in de volle zon is geen pretje), tuurlijk denk ik dan: was het maar een graad of 10 koeler.

Maar over het algemeen genomen ben ik blij met deze zomer! Heerlijk dat het al weken en weken echt zomer is. En niet, zoals we ook wel kennen, zo'n zomer waarin je aantal weken kwakkelweer hebt, dan een dag of 2 ineens 35 graden, met daarna een fikse onweersbui en dan weer terug naar kwakkelen. We hebben gewoon eens een echte zomer! Zo'n zomer die ik voor mijn gevoel vroeger elk jaar weer had. Niet dat mijn herinneringen daaraan geheel betrouwbaar zullen zijn, want volgens mij herinner je je uit je jeugd vooral de leukste dingen.

Maar goed, dat terzijde, ik ben dus blij met deze zomer. En stiekem erger ik me een beetje aan alle klagers. Mopperen over de temperatuur maakt het echt niet koeler. Sterker nog, ik vermoed dat mopperen ervoor zorgt dat je interne temperatuur zelfs nog verder stijgt. Als je moppert, maak je je namelijk ergens druk om. En als je je ergens druk om maakt, gaan je hartslag en dus ook je temperatuur omhoog.

Ik stel dus voor dat we een voorbeeld nemen aan de mensen die in de warmere gebieden op deze aarde wonen; zij doen het rustig aan en hebben geen haast. In Italië zeggen ze "piano piano", wat "langzaam" betekent. Het kan wel een tandje langzamer, een tandje minder gehaast en als je dat lukt, dan is deze zomer heerlijk! Geniet er maar van, want voor je het weet worden de weergoden wakker en herinneren ze zich dat Nederland een wisselvallig klimaat heeft en een kwakkelzomer hoort te hebben. Voor je het weet worden we weer in de herfst ondergedompeld.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je