{{ message.message }}
{{ button.text }}

Slapen, het klinkt zo simpel

Eerder vertelde ik al over de koemelk allergie/intolerantie. Na de komst van de sojamelk ging het een week super goed! Ze gingen steeds beter slapen en sliepen zelfs een paar nachten gewoon door. Wij dachten dan ook dat dit HET ei van Columbus was en het vanaf nu goed zou gaan.

Afbeelding blog 'Slapen, het klinkt zo simpel' Achtergrond blur afbeelding


Niets is minder waar. Naast de koemelk lijken er nog meer voedingsstoffen te zijn die buikpijn/diarree en dus onrust veroorzaken. De vraag is alleen WELKE?!? Met behulp van een diëtiste proberen we hier achter te komen. 

Van aardappel en pasta weten we inmiddels dat het ellende oplevert dus dat krijgen ze al niet meer. Er staat dus iedere dag rijst voor de mannen op het menu. Gecombineerd met groente, vlees of vis... Maargoed mijn creatieve brein is niet zo groot dus mocht je tips hebben voor gerechten let me know! 

Hoe weten we nu of we goed bezig zijn? Die vraag stellen we onszelf continu. Nu we de pasta weer aan de kant geschoven hebben en ze dus alleen nog maar rijst krijgen zien we dat hun ontlastingpatroon weer veranderd. Van 4-5 x per dag diarree naar zo’n 2 poepluiers per dag en de structuur is weer wat vaster en steviger. Dat is voor ons dan dus 1 van de aanwijzingen dat we goed bezig zijn. 

Af en toe slapen ze om de beurt een nachtje door, Maargoed om de beurt betekend dus dat we er alsnog voor de ander uitmoeten. Op het moment dat ze wakker worden hebben ze zichtbaar ergens last van, ze liggen te spartelen en overstrekken in bed. Het lastige is dat we dus tot op de dag van vandaag niet weten wat de trigger hiervoor is. Dat het in de voeding zit is duidelijk maar het is waarschijnlijk zo’n klein onderdeeltje dat het zoeken naar een speld in een hooiberg is!

Wat het ook nog eens lastig maakt is dat ze ook tanden en kiezen krijgen dus worden ze dan daar wakker van of toch het eten? Een allergietest lijkt voor de hand liggend en de meest simpele oplossing. Ware het niet dat lang niet alles te testen is. En als het al te testen is kan het negatief getest worden terwijl in de praktijk toch anders blijkt... het blijft dus proberen en goed observeren. 

Gelukkig zijn ze overdag ontzettend vrolijk en blij en ontwikkelen ze zich goed dus dat is enigszins een pleister op de wond. Toch blijven we zoeken naar die speld! Ik hoop jullie over een tijdje te kunnen vertellen dat we die echt gevonden hebben. 

Mocht je dit lezen en ook maar enigszins een idee hebben wat ons zou kunnen helpen... alle tips/ideeën zijn welkom! 

Wordt vervolgd! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je