Snap
  • Mama
  • #slapelozenachten
  • #allergie
  • intolerantie
  • #voeding

Slapen, het klinkt zo simpel

Eerder vertelde ik al over de koemelk allergie/intolerantie. Na de komst van de sojamelk ging het een week super goed! Ze gingen steeds beter slapen en sliepen zelfs een paar nachten gewoon door. Wij dachten dan ook dat dit HET ei van Columbus was en het vanaf nu goed zou gaan.

Niets is minder waar. Naast de koemelk lijken er nog meer voedingsstoffen te zijn die buikpijn/diarree en dus onrust veroorzaken. De vraag is alleen WELKE?!? Met behulp van een diëtiste proberen we hier achter te komen. 

Van aardappel en pasta weten we inmiddels dat het ellende oplevert dus dat krijgen ze al niet meer. Er staat dus iedere dag rijst voor de mannen op het menu. Gecombineerd met groente, vlees of vis... Maargoed mijn creatieve brein is niet zo groot dus mocht je tips hebben voor gerechten let me know! 

Hoe weten we nu of we goed bezig zijn? Die vraag stellen we onszelf continu. Nu we de pasta weer aan de kant geschoven hebben en ze dus alleen nog maar rijst krijgen zien we dat hun ontlastingpatroon weer veranderd. Van 4-5 x per dag diarree naar zo’n 2 poepluiers per dag en de structuur is weer wat vaster en steviger. Dat is voor ons dan dus 1 van de aanwijzingen dat we goed bezig zijn. 

Af en toe slapen ze om de beurt een nachtje door, Maargoed om de beurt betekend dus dat we er alsnog voor de ander uitmoeten. Op het moment dat ze wakker worden hebben ze zichtbaar ergens last van, ze liggen te spartelen en overstrekken in bed. Het lastige is dat we dus tot op de dag van vandaag niet weten wat de trigger hiervoor is. Dat het in de voeding zit is duidelijk maar het is waarschijnlijk zo’n klein onderdeeltje dat het zoeken naar een speld in een hooiberg is!

Wat het ook nog eens lastig maakt is dat ze ook tanden en kiezen krijgen dus worden ze dan daar wakker van of toch het eten? Een allergietest lijkt voor de hand liggend en de meest simpele oplossing. Ware het niet dat lang niet alles te testen is. En als het al te testen is kan het negatief getest worden terwijl in de praktijk toch anders blijkt... het blijft dus proberen en goed observeren. 

Gelukkig zijn ze overdag ontzettend vrolijk en blij en ontwikkelen ze zich goed dus dat is enigszins een pleister op de wond. Toch blijven we zoeken naar die speld! Ik hoop jullie over een tijdje te kunnen vertellen dat we die echt gevonden hebben. 

Mocht je dit lezen en ook maar enigszins een idee hebben wat ons zou kunnen helpen... alle tips/ideeën zijn welkom! 

Wordt vervolgd! 

4 jaar geleden

De sojamelk? Ik gaf borstvoeding destijds, koemelkvrije uiteindelijk. Paar dingen met soja vervangen voor mezelf, en tadaa onrust kwam weer. Soja geschrapt en een rustig tevreden en belangrijkste: een blij kindje!. Lijkt me erg lastig zo'n zoektocht, bij mijn dochter hield het op na koemelk en soja en gelukkig geen verdere voedingsstoffen. Heel veel succes!

4 jaar geleden

Heel herkenbaar inderdaad maar omdat ze ook last van aardappel krijgen kunnen ze dus ook geen chips eten?. Kan ik jou via mamaplaats een berichtje sturen? Kan namelijk niet vinden waar?

4 jaar geleden

Hoihoi hier een mama met 2 jongens met een koemelk allergie. Bij de eerste zijn we een poos aan het modderen geweest en testen fout gegaan.. Bij de tweede was het ook een feestje (not) het is alle verpakkingen lezen haha maar dat zul je vast herkennen:( wij halen nu koemelk vrij brood van de bakker, ze mogen pindakaas van calve op brood, vruchtenhagel van de ruyter en anijshagel (in een aantal vleeswaren zit weer melk verwerkt) ze eten hier veel fruit.. Koekjes zijn ook een dingetje de speculoos koffieleutjes en bastogne koeken van lu kunnen hier en de volkoren koekjes van de coop (andere merken weer melk) chips de originele pombar (rode zak is koemelk en glutenvrij) bugles naturel van lays (is koemelk vrij en pinda flips.. Raket ijsjes van Ola (de perenijsjes zit melk in...) een kleine greep haha mocht je het interessant vinden of erover willen praten stuur maar een berichtje