{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sinterklaasjournaal.. Wat doe je?!

Gisteren was weer de eerste aflevering van het sinterklaasjournaal. Met goede hoop keek ik ernaar.. Maar helaas..

Afbeelding blog 'Sinterklaasjournaal.. Wat doe je?!'

De eerste Pieten die officieel op Nederlandse TV komen, waren zwart. Nu ben ik het er niet mee eens, maar ik ga niet op de dam of dergelijke protesteren. Zo ben ik niet en ik wil de kinderen ook niet van hun sinterklaasfeest bestelen. 

Ik ben getrouwd met een oerhollandse man (zelf ben ik ook Nederlands, maar mijn man is blond en ik donker en zwart haar). Hij houdt van het Sinterklaasfeest, wat ik volledig begrijp want hij is er mee opgegroeid. Maar hij kent niet de verhalen die ik te horen kreeg van mijn ouders vroeger. De pijn die mijn volk heeft moeten doorstaan. Het Sinterklaasfeest is gewoon een levende herinnering daarvan. Ookal is het een kinderfeest..

Veel van jullie moeders zullen dit niet begrijpen. Maar ik ben wel benieuwd waarom het voor jullie zo ONWIJS belangrijk is om de pieten Zwart te houden? `Anders snappen mijn kinderen er niks van!´ vind ik zo´n rot smoes. Je legt het even simpel uit met een logische verklaring en dan houden ze op hoor. Zo lastig is het allemaal niet te begrijpen. Hoe vaak er wel niet tegen mij is gezegd: ´Hé mama! Dat is een zwarte piet!!´ Zo wil ik niet geassocieerd worden. 

Daarom vind ik het dus NIET kunnen dat er Zwarte Pieten bij het Sinterklaasjournaal zijn (wát tevens ook nog een een publieke omroep is!) 

Trouwens, welke kinderen maakt het nou uit of ze zwart of roze zijn??

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je