{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sinterklaas-tag van Nijn81

Leuk zeg, zo'n Sinterklaas-tag! Lijstjes invullen is altijd leuk. En Sinterklaas is leuk. Perfecte combi.

Afbeelding blog 'Sinterklaas-tag van Nijn81'

Vandaag vulde ik de Sinterklaas tag in over mij en mijn gezin. Doen jullie ook mee?

Kimberlyvanessa schreef een blog met de Sinterklaas-tag. Deze heeft zij van mamaliefde overgenomen en ook ik heb hem ingevuld.

Hoe vaak mag jouw kindje de schoen zetten?

1x per week. Van zaterdag op zondag. Vroeger bij ons thuis ging het al zo, dus dat hebben wij ook zo overgenomen. Afgelopen zaterdag dus voor het eerst de schoen gezet dit jaar. En op zondagmiddag gingen we naar de intocht van de Sint in ons dorp en daar zei de beste man dat álle kinderen van Venray die avond wéér hun schoen mochten zetten..... Oh jee, niet volgens plan! Maarja, toch maar gedaan. En nu weet ik waarom van zaterdag op zondag een beter idee is.... Op een doordeweekse dag zo vlak voor school is geen succes....!

Ik ben trouwens wel blij dat mijn meiden zich ondanks de spanning toch in kunnen houden om niet te vroeg van hun kamer af te komen. Ze hebben beiden een klok op hun kamer en ze mogen niet vóór zeven uur van hun kamer af (behalve als ze moeten plassen ofzo). En daar houden ze zich netjes aan. Óók als ze hun schoen mogen zetten! Bofkont ben ik, als ik de verhalen om me heen hoor.... Veel kinderen zijn niet te hóuden! Haha!

Wat is jou favoriete sinterklaas programma?

Met de kinderen samen het Sinterklaasjournaal. En wijzelf vinden Sint en de Leeuw leuk om te zien. Gister trouwens de film Het Paard Van Sinterklaas gezien met de kids. Echt een hele leuke film!

Wat is je favoriete sinterklaas liedje?

Mijn presoonlijke faoriet is: Wie komt er alle jaren, daar weer uit Spanje varen.

De kinderen vinden 'Zwartepietenstijl' het leukst. De Sinterklaas-versie van Gangnam Style...

Wat staat er dit jaar op je verlanglijstje?

Wij doen al jaaaaren lootjes trekken en cadeautjes met gedichtjes voor elkaar, met mijn familie. Mijn jongste zusje is 9 jaar jonger als ik en daarom zijn we het zo lang blijven vieren en konden het daarna toch nog niet missen. We doen kleinigheden, voor een bedrag van 15 euro. Ik vraag elk jaar wel zwarte sokken en Dove deodorant (basis artikelen! Haha!). Maar degene die mij heeft kan dit jaar ook knalrode lippenstift, een goed boek (liefst van een Nederlandse schrijver) en een siliconen bakmat kiezen om voor me te kopen. 

Mijn meiden hebben het grote Intertoys-boek al verknipt en geplakt. Mijn oudste vraagt alles van Lego Friends en mijn jongste vraagt eigenlijk het hele boek. ;-)

Wat vind je het lekkerst in de sinterklaas periode?

Zelfgemaakte pepernotennnnn!!! Allen die geur al...... Hmmmmmm!

Wat is het leukste/mooiste/ontroerendste cadeautje dat je ooit hebt gekregen?

Twee jaar geleden, toen stond er opeens een mega grote doos met mijn naam erop, tussen de spullen van de kids. Wijzelf krijgen eigenlijk nooit cadeautjes...... Dus ik dacht: Huh? 

Mijn man had een Pizzarette voor me gekocht! Doet ie anders nooit!!!!! Dat was wel een hele gave verrassing!

Hoe ga jij pakjesavond vieren?

Zoals elk jaar, zetten we de juten zak met cadeautjes klaar voor de deur of op zolder. Dan spreken we met buren af dat ze voor wat gebonk en gestommel zorgen. Dan vinden de meiden zelf de cadeautjes. Die gaan we dan één voor één uitpakken. 

Wat eten jullie op pakjesavond/wat vind je hier echt bij passen?

Kerst is voor de uitgebreide diners. Sint is gewoon snelle hap. Worstenbroodjes met soep ofzo. Of mini pizzaatjes. En daarna komt als snack op tafel altijd gevulde speculaas te staan. I love it!

Vond je deze tag ook zo leuk? voel je vrij om hem over te nemen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je