{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sinterklaas maar vooral zwarte piet

Twijfels over de aanpak van het aankomende feest. Hoe ga ik dit aanpakken ?!

Afbeelding blog 'Sinterklaas maar vooral zwarte piet'

vanavond zagen we een voorstukje van de zoveelste discussie rondom het sinterklaasfeest.Gelijk riep mijn man ' dat zetten we maar even af', waarop ik heel stellig reageerde ' beter nu uitleggen, dan straks bij de intocht staan en vragen krijgen'.Uiteindelijk wist ik mijn man te overtuigen, maar gelijkertijd raakte ik in discussie met mezelf. Klopte dit wel? Wil ik mijn zoontje nu al uitleggen waar het overgaat? Ik had met m'n man besproken dat als het te ingewikkeld of ongeloofwaardig was, we niet meer zouden 'liegen', maar diep van binnen geniet ik van de magie om het feest. Mijn zoontje is 6 en zit dus  nog diep in zijn geloof. Dit ga je toch niet verpesten? 

Als ik mijn mening mag geven, snap ik dat de gehele discussie een eerste gedachte kan zijn van de betreffende tegenstanders. Anderzijds is er nu al ovaal uitgelegd wat het daadwerkelijke verhaal achter Sinterklaas is. Geen donkere mensen die als slaven dienen voor een oude man, maar een oude man die de kinderen graag cadeautjes en snoepgoed geeft en daar de hulp bij krijgt van volledig gelijkwaardige medewerkers die hun kleur te danken hebben aan de vele schoorsteenbezoekjes. ( wat een harde werkers!) Na die vele malen uitleg zou ik verwachten dat iedereen het feest in zijn waarde zou laten, maar helaas.

Nu zullen er hoogstwaarschijnlijk mensen zijn die het niet eens zijn met mijn verhaal, maar helaas. Ik vraag me af of er nagedacht is over het feit hoe we al die goedgelovige kinderen gaan uitleggen waarom Zwarte piet opeens niet meer donker is, maar een ' kaaskop' heeft of op een stroopwafel lijkt. De uitvoering vind ik uiterst origineel, maar waar blijft de uitleg??? Ja, deze piet is door een stroopwafelmaker gegleden toen hij aan het werk was...uhhhh nee. Of ' piet een zoveel kaas dat hij nu helemaal die kleur krijgt? Nee, ook niet..

Afijn, hoe ga ik mijn zoontje van 6 op een geloofwaardige manier vertellen wat er gaande is? Ik heb geen idee. En ik enk heel veel mensen met mij.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je