{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje?

Afbeelding blog 'Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje?' Achtergrond blur afbeelding

Of nog beter , zet het maar gewoon bij de voordeur.  Want wie wil er nou een Spanjaard op bezoek , iemand uit een code oranje/rood gebied !? En hoe moet je de 1,5 meter afstand nou bewaren als Sinterklaas je niet goed verstaat omdat zijn gehoordapparaat nog thuis ligt?

Nee, dit jaar vieren we het mooiste kinderfeest van het jaar klein, in huiselijke sferen en met het liefst zo min mogelijk mensen om ons heen.

Eerlijk gezegd kon ik wel even janken toen ik bedacht dat het Sinterklaasfeest dit jaar een hele andere sfeer zou gaan hebben als voorgaande jaren. Waar we '' vroeger '' altijd met de hele familie bij elkaar kwamen voor schunnige gedichten en en paar kleine kadootjes, waar we ''vroeger'' allemaal enthousiast maar ook een beetje nerveus naar de intocht bij de haven gingen, zitten we dit jaar aan de buis gekluisterd als Sinterklaas op een geheime locatie aankomt , maken we een paar flauwe grappen in de WhatsApp groep en vieren we pakjesavond klein en rustig gewoon met z'n drieën. 

Het voelt gek om zo'n feest dit jaar voor het eerst zonder mijn ouders en zusje en zwager te vieren. Waar het voorgaande jaren zo normaal was dat we dit deden, daar is het dit jaar een discussiepunt over of het wel of niet op een andere dag door zou moeten gaan.  Ik was er in eerst instantie namelijk heilig van overtuigd dat het echt zielig zou zijn voor Nienke dat ze geen pakjesavond viert zoals vorig jaar. 

En toen, ineens , ging de omdenk knop aan. '' Griet, Nienke was 1, heeft er weinig tot niks van meegekregen en ze zal pakjesavond echt niet als minder leuk ervaren als je er zelf wat leuks van weet te maken. Dus kop d'r veur en GENIET!''. Zo gezegd zo gedaan. We hebben de intocht gekeken met zelfgemaakte pepernoten, hebben diezelfde dag onze schoen nog gezet , lopen nu dagelijks met een pietenpet op door de woonkamer en brengen haar een weekendje naar pake en beppe om daar met hun sinterklaas te vieren. Daarnaast mag ze haar schoen ook nog eens bij opa en oma zetten en hebben wij alles in huis om van pakjesavond 2020 eentje te maken die ze niet meer gaat vergeten!


Hoe vieren jullie sinterklaas dit jaar?


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je