{{ message.message }}
{{ button.text }}

sinterklaas feest

goed heiligman

Afbeelding blog 'sinterklaas feest'

dit word mijn allereerste blog.

en ik hoop dat die lukt.

Ik wil altijd zoveel vertellen, schrijven, doen. En vroeger schreef ik al verhaaltjes ik hield ervan om verzonnen verhalen op te schrijven als opdracht voor school.

Het is weer zover! het is sinterklaas. of ja hij is in het land de Goed Heiligman.
En wat een drama voor hij komt,als hy er is en als die weer weg gaat. JA ik heb het over die eeuwige discussie over 'zwarte pieten' die zwart zijn omdat ze in de schoorsteen zitten maar goed.

ik vond het tijd om MIJN mening te laten zien en horen aangezien iedereen VOORAL blanke mensen (wat grappig is )er zich mee bemoeien...
Sinds ik zelf een kind heb een zoontje van 2 bijna 3 vind ik het prachtig dat hy sinterklaas ziet als iets moois en zwarte piet ook als ik vraag wat ze komen doen zegt hij: kadootjes brengen en snoep.

IK vind het altijd moeilijk om mij te uitte en zeggen wat ik voel of wat ik denk. kan soms heel lomp uit de hoek komen of grof zonder dat ik het zo bedoel.
Dit is mijn 1ste blog ook.Be easy on me.

ik hoorde de mensen zeuren over het sinterklaasfeest. het is rasicme en wat nog. ik kan hier echt echt heel lang over doorgaan. en ik hoop dat de tegenstanders van piet dit lezen en mij reacties geven graag!want ik heb het hele feest nooit wat aan gevonden het feest zelf. niet om de pieten ofzo.

wat mij opviel is dat 1 van de 'leiders' van de anti pietengroep BLANK is tuurlijk zullen er ook donkere mensen in zitten and im sorri als die zich aangesproken voelen omdat zwarte piet zwart is of wat dan ook. maar als ik het zo bekijk zie ik ook rasicme waarom moet een blank iemand een groep leiden over rasicme? dat vind ik gek.want blanke mensen zullen noooit weten hoe een donker persoon zich voelt. als deze 'lieve mensen'zich zo druk maken over welke kleur een zwarte piet is,maak jij je dan ook druk over de vluchtelingen die hier komen wonen? ik hoor namelijk vaker tegenstrijdige verhalen pieten mogen niet want dat is rasicme maar, vluchtelingen moeten maar ergens anders na toe. (even om het duidelijk te maken)

mijn kind van 2 groeit op met pieten en sinterklaas maar weet wel dat zwart en wit hetzelfde zijn colour doesnt matter. hy heeft 2 donkere opa's een half donkere vader en ik ben zelf ook half. MIJN vader speelde zwarte piet MET smink hy voelde zich niet aangesproken mijn familie ook niet zijn allemaal donker, Afrikaans zelfs. dus mijn voorouders hebben de ECHTE slavernij meegemaakt en rasicme. en ik ook. want ik mocht noooit met vriendinnetjes afspreken want mijn papa was donker.
wat ik duidelijk wil maken is dat het verhaal van sinterklaas niet zo bedoelt is. en het echte verhaal zullen die mensen niet weten/ begrijpen. en dat er dan blanke mensen dit groot maken dan denk ik ...aan mijn zoontje van 2 die alleen kadootjes ziet en snoep en geen zwart of wit.

Mijn zoon is dus afrikaans nederlands en een beetje bonaire.
maar vind het sinterklaas feest WEL leuk. hy ziet snoep en kadoos geen zwart of wit. en zal zeker zijn roots leren kennen is mijn kind dan een rasist omdat hy zwarte piet leuk vind?

En begrijp mijn verhaal niet verkeerd ik zeg dus niet dat als je blank bent niet goed bent en niks mag zeggen of niet tegen rasicme kan zijn he!
ik heb zelf een blanke moeder donkere vader.ik zit er tussen in maar vind dit gewoon ver gaan er zijn zoveel dingen waar jeje druk over MOET maken en dan een kinderfeest verpesten...zo leer je vind IK de kinderen JUIST rasicme aan en haat tegen een kleur huid. DIt is mijn mening. hoe ik mijzelf voel.
ik respecteer iedereens mening ook, maar ik vind soms dat je beter kunt nadenken voor jeje in zo groep plaatst... waarom om welke beweegredenen je dit doet
eigenlijk zou ik er geeneens aandacht aan moeten besteden omdat dit issue mij niks boeit.
maar ja ik heb een kind en wil dat hy veilig naar zo feest of intocht kan gaan zonder mensen die iets geks willen doen omdat zij er anders overdenken want wat is het volgende? zoals ik al eerder zei is mijn zoon ook rasist omdat hy zwarte piet leuk vind?


geen haat reacties of doodsbedreigingen omdat je zelf geen leven hebt gewoon normaal reageren.
ik wil ook mijn mening uiten net als ALLE andere mensen hoe ik mij voel over deze discussie normaal houd ik mijn mond maar deze keer kon ik het niet.

veel leesplezier.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je