{{ message.message }}
{{ button.text }}

SINTERKLAAS EN KRAMPUS!

Dit jaar maakten wij voor het eerst kennis met de Sinterklaas en dé 'Zwarte Pieten' van Oostenrijk!

Afbeelding blog 'SINTERKLAAS EN KRAMPUS!'

Ik heb een verschrikkelijke ontdekking gedaan!!

Drie maanden geleden verhuisden we met het hele gezin naar Oostenrijk. En eerlijk waar... had ik er al enigszins vrede mee dat die goede oude Sint uitsluitend in Nederland kwam en ik kon volstaan met een brief aan Sint waarin we zouden vragen of hij onze twee lieve kindjes in Oostenrijk niet wilde vergeten en we zonder schuldgevoel toch nog een zak kadootjes voor de deur konden zetten… Geen liedjes, paard, geen zwarte (of blauwe) pieten, geen intocht, geen stress en geen kilo’s pepernoten!

Maar helaas, er is geen ontkomen aan… Ook hier bestaat Sinterklaas! Zonder zwarte pieten dat wel… maar wat Sinterklaas hier om zich heen heeft jaagt mij zelfs schrik aan! Ooit gehoord van Krampussen?! Nee ik ook niet maar kijk voor de ernst even op youtube! Krampussen zijn verschrikkelijke zwartharige wezens met enorme hoorns, soms hebben ze bloederige gezichten en kooien bij zich (voor de stoute kindjes). Het past zó niet in mijn SinterklaasUtopia! Een kindervriend met een jurk aan… zijn knechten die ook superlief zijn, een roede zien we allang niet meer en in de zak zitten kadootjes of pepernoten, niets om bang voor te zijn… Maar hier is dat een heel ander verhaal. Hier zie ik de schrik joh in de ogen van volwassenen die over deze monsterachtige Krampussen vertellen. Ze worden op vele Kindergartens al geweerd, de kinderen worden er gewoon té angstig van, ze kunnen niet meer slapen en in hun dromen komen deze monsters ze halen… Opeens dringt het tot me door dat dít dé reden kan zijn dat ik (de meeste) Oostenrijkse kinderen zo gedwee vind, op het matte af… Stout gedrag wordt bestraft door de Krampussen die met kettingen en boeien door de straten dansen achter Nikolo aan. Geen gezicht hoor, zo’n brave Hendrik, de kindervriend, met allemaal monsters on zich heen.

Doe mij dan maar een liever KanariePiet, een Zebrapaard of een NegerKlaas!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je