{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sinterklaas cadeaus

Afbeelding blog 'Sinterklaas cadeaus ' Achtergrond blur afbeelding

Wat een ontzettend leuk feest is dat op 5 december he. Voor alle kindjes een zenuwslopend, enthousiast, geweldig kinderfeest. Onze Niek snapt er nog niet zoveel van, roept wel Sinterklaas en pietjes maar echt snappen wat die beste man met de witte baard doet, nee dat heeft hij nog niet. 

Niek is eind Oktober altijd jarig, sinterklaas en zijn verjaardag zitten dicht op elkaar. Wat koop je nu in hemelsnaam nog voor een mannetje van 2 jaar? Na ons inziens heeft hij echt meer dan genoeg speelgoed. Soms zoveel dat hij van gekkigheid niet weet waarmee hij moet spelen. 

Toch wil je z'n gezellig feest niet helemaal voorbij laten gaan, en hebben wij als gezin besloten om 2 cadeautjes te kopen. Echt meer dan zat. Kinderen die worden overladen met cadeaus tijdens deze dagen vind ik echt onzin, kan hier ook moeilijk naar kijken. Tuurlijk gun ik alle kindjes cadeautjes maar soms is het echt te overdreven en klagen de ouders wel dat ze amper rond kunnen komen, snap jij dat nou? 

Bij ons in de familie hebben we ook duidelijk aangegeven dat Niek geen cadeaus hoeft, dit is niet om hem iets te onthouden maar wij zijn ons er van bewust dat hij nog niet snapt hoeveel cadeaus hij krijgt en of dit dan te weinig is. Daarnaast heeft hij amper 1.5 maand geleden zoveel cadeaus gehad voor zijn verjaardag dat je toch ook niet meer weet wat je überhaupt zou moeten kopen. 

Niek is al blij met een potlood dus grote, uitgesloven cadeaus hoeft hij ook niet. Toch is het lastig om tegen familie te zeggen dat je vind dat je kind al 'verwend' genoeg is. Sommige vinden dit onzin en kopen toch meer dan afgesproken hier kan ik dan weinig aan doen, maar ze doen dit dan helemaal zelf. Dit is wel frustrerend want ik probeer Niek wel zo op te voeden dat het krijgen van cadeaus bijzonder is en niet van zelfsprekend.. 


Of ben ik nu te streng? 

Hoe doen jullie dit met jullie kindjes? Sloven jullie je eigen enorm uit? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je