{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sinterklaas bij Papa's werk op bezoek

Sinterklaasviering bij Papa's werk. Altijd wordt er weer een feestje van gemaakt zo ook deze keer.

Afbeelding blog 'Sinterklaas bij Papa's werk op bezoek'

Vandaag was het dan weer zover Sinterklaas viering bij Papa op z'n werk. Er wordt altijd een hele leuke middag van gemaakt. Zo ook dit jaar.

Vooraf krijgen de kinderen een brief thuis gestuurd dat Sinterklaas ook dit jaar weer het werk van Papa komt bezoeken en normaal moeten er dan verlanglijstjes ingevuld worden. Dit jaar voor het eerst anders, de kinderen kregen bij de brief een pietenmuts met naam erop en de ouders kregen een mail om dit jaar zelf zorg te dragen voor de inkopen. De inkopen moesten wel tijdig ingeleverd worden op het werk. 

Vandaag was dan eindelijk de grote dag. In de middag werden we verwacht bij een zalencentrum waar er een was afgehuurd. Een andere dan waar we normaal de viering hebben, maar dat drukte de pret niet. Er stond bij de ingang al een Zwarte Piet klaar om ons te verwelkomen en onze kleine vent (bijna 2) was meteen onder de indruk. Hij krijgt het dit jaar voor het eerst meer bewust mee en vindt alles ook reuze interessant. Hij bleef bij de Zwarte Piet in de buurt. Onze grote meid (bijna 5) vond het allemaal wel spannend en bleef meer bij ons in de buurt.

Na niet al te lang wachten kwamen er twee Zwarte Pieten binnen. Ze wisten niet waar Sinterklaas was. Speelden wat met de kinderen, want wat ze wel wisten is dat Sinterklaas nog naar de viering kwam, maar waar hij nu was wisten ze niet. Ze moesten namelijk een kist ophalen van Sinterklaas en die meenemen. Na wat gezongen te hebben maakte hij dan toch zijn opwachting en kwam met nog 2 Zwarte Pieten binnen.

Daarna moesten er natuurlijk kunstjes vertoond worden, gezongen worden en tekeningen gegeven worden. En natuurlijk had Sinterklaas ook cadeautjes bij. Alleen hadden de Zwarte Pieten die in het gebouw verstopt en moesten de Zwarte Pieten die nog even gaan zoeken. Onze kleine vent vond het wel een prima idee als hij even mee ging zoeken en liep vrolijk achter de Zwarte Pieten aan. Maar dat was niet de bedoeling, dus de kleine weg gevist bij de Zwarte Pieten en naar de andere kinderen gestuurd die wel netjes zaten te wachten bij Sinterklaas, waar hij trouwens ook van onder de indruk was. Maar de Zwarte Pieten waren leuker, want die hadden pepernoten.

Uiteindelijk waren de cadeautjes gevonden en kreeg iedereen zijn cadeautje. Wel moest er gewacht worden met uitpakken totdat alle kindjes een cadeautje hadden. Dat was voor onze kleine vent wat lastiger. Beide hebben ze super veel plezier gehad en de cadeautje vielen erg in de smaak... wat weet Sinterklaas goed wat ze willen. Dochterlief had die ochtend haar cadeautje nog op tv gezien en gezegd: Mam, die wil ik echt graag hebben! :-D. En ook kregen ze nog een te grote zak snoep mee...

Was weer een heerlijk middagje met blikken om nooit te vergeten..!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je