{{ message.message }}
{{ button.text }}

SinterKerst, een mooie combinatie voor jong & oud

En erg handig als je binnen grotere families toch iets samen wilt doen.

Afbeelding blog 'SinterKerst, een mooie combinatie voor jong & oud'

Het is toch altijd een beetje puzzelen, zelf heb ik 3 zussen en mijn vriend heeft een zus en een broertje. Inmiddels allemaal met een partner en één of meerdere kinderen. Een goede datum vinden is dus nog best lastig, maar toch weten we altijd weer een feestje te maken van de momenten dat we samen zijn.

19 December vierden wij SinterKerst bij mijn schoonfamilie. Een soort combinatie tussen de cadeautjes van Sinterklaas en de gezelligheid en het samen zijn van Kerstmis. Dit jaar vierden we het alleen iets later waardoor de cadeautjes toch nog onder de boom beland waren, ach ja je kunt niet alles hebben..

Eind van de middag gingen wij verzamelen bij mijn schoonzus, zodat de oudere kinderen na het feest gewoon lekker naar bed konden. Eerst nog even gezellig een spelletje gedaan met de kids en daarna lekker eten. Mijn schoonmoeder had voor een mooi tappas pakket gezorgd en deze hebben wij zelf nog met een aantal lekkere hapjes aangevuld. We konden allemaal heerlijk genieten van elkaar, het eten en van de kleintjes. Zo waren we weer anderhalf uur verder en werd het toch echt tijd voor de cadeautjes. De kinderen vonden het geweldig en zelfs onze kleine man van inmiddels bijna 7 maanden oud was fanatiek aan het scheuren. Er zaten een hoop leuke dingen bij en we konden in ieder geval weer heerlijk voorlezen voor ons ventje. De kinderen hadden hierdoor wat moeite om naar bed te gaan en ook onze kleine man had even nodig om in slaap te vallen.

Toen het eindelijk gelukt was, gingen we vast naar beneden om wat spullen op te ruimen en de dingen voor ons dobbelspel klaar te zetten. We zaten net en ja hoor… daar was onze kleine man alweer omdat we niet in de buurt waren. We hebben het nog even geprobeerd, maar hij wilde echt niet slapen. Dan maar gezellig mee dobbelen bij papa op schoot. Wat hebben we gelachen, weer een stoel naar links en toen weer naar rechts. En dat ging maar door. Je kent het misschien wel; zit je net lekker, mooie cadeautjes voor je verzameld en daar ga je dan weer. Vooral aan het einde wordt iedereen bloedfanatiek wat zorgt voor de leukste taferelen. En zeker met een baby erbij ;)

Het was een geslaagde avond, maar moesten er helaas snel vandoor. Spullen pakken, snel slapen en op naar het volgende avontuur…

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je