{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sint Maarten... een feest of vooral voor de snoep?

Vandaag is het Sint Maarten en een hoop kinderen uit mijn klas gaan weer langs de deuren. Net zoals twee weken geleden.

Afbeelding blog 'Sint Maarten... een feest of vooral voor de snoep?'

Veel van mijn kleuters hebben Halloween gevierd. Hun huis was versierd en ze gingen 's avonds langs de deuren. Een citaat... " lekker veel snoep ophalen!" . Toen ik vroeg wat ze nou eigenlijk vieren, was het antwoord "iedereen bang maken en veel snoep krijgen!" Vooral dat snoep vonden ze heeeellll belangrijk, haha.

Vanavond wordt er op verschillende plekken in Nederland Sint Maarten gevierd. En zo ook hier in Den Haag. Ik vroeg aan ze wie er allemaal gingen en meer dan de helft stak zijn vinger op. Sommige gaan waarschijnlijk niet, maar steken hun vinger op omdat de rest dat ook doet. Heerlijk.... Ik vroeg of ze wisten wat ze dan gingen doen. Het antwoord: "Net als bij Halloween snoep ophalen, juf!" Tja, zo kun je het ook zien.

Bij ons in Voorburg wordt het ook gevierd. De scoutingband en Showband '75 lopen met de kinderen in een optocht door de wijk. De kinderen mogen tijdens de optocht langs de huizen om aan te bellen. Ze krijgen alleen een snoepje als ze het welbekende liedje zingen. Ook mijn meiden van de guard moeten optreden. Zij dansen voor Showband '75. Stiekem hoop ik dat er dan een paar kinderen het zo leuk vinden, dat ze willen komen kijken tijdens de trainingen. :-) Oké, terug naar het onderwerp..... De optocht eindigt bij de kerk. Hier vertelt Sint Maarten eerst zijn verhaal en komt dan via de toren naar benden. Zijn mantel doet hij af, scheurt hij door midden en geeft een stuk aan de bedelaar. Daarna krijgen alle kinderen een appel. Mooi toch? Zo krijgen de kinderen naast het snoep ook nog het verhaal mee.

Gaan jullie Sint Maarten vieren? En wat vind jij.... teveel feesten met snoep?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je