Wij allemaal houden van sinaasappel smaak van mamma daar taarten en koekjes. Meestal gebruiken wij daarvoor kunsstof aroma's, essentie of sinaasappel olie. Makkelijk maak je die aroma door sinaasappel schil te gebruiken. Zeker weten? Ja! Niet verse, maar in suiker siroop gekookt.
Als wij het fruit eten, blijft het veel van dat heerlijke schil,die wij meestal in een vuilnis zaak gooien. Niet doen! Navel sinaasappels zijn hier het meest geschikt voor,want de schil is lekker dik en stevig.
Hoe maak ik een overheerlijk sinaasappel confituur?
Schil van minstens twee grote sinaasappels snij ik in kleine klontjes. Daarna doe ik het in een kleine kookpan, voeg paar eetlepels suiker en wat water toe, en verwarm op kleine vuur totdat het kookt. Daarna laat ik het even een nacht staan. Volgende dag voeg ik weer suiker toe, en kook al weer paar minuut en weer laat staan. Derde dag al weer dezelfde. Daar is de siroop dik genoeg, al de water is door de schil opgenomen en mijn confituur mag de potjes in. Ik doe het nog heet de potjes in, en daarna nog voor 15-20 minuut in de oven op 110-120 graden om alle lucht van de potjes eraf te halen en confituur wat langer bruikbaar te maken. Zo zou het zelfs paar jaar bewaard kunnen worden en beschimmelt het niet.
Lekker om taarten, koekjes, toetjes te versieren, ook heerlijk bij kwarktaart of in plaats van suiker bij de thee. Weden?
Alle reacties (4)