Snap
  • Mama
  • Voeding

Simpel maar heerlijk kerstdessert

The making of apfelstrudel.... of in ieder geval iets dat er op lijkt!

Geen zin om uren in de keuken te staan klooien deze kerst? Voor mensen die net zulke top chefs *kucht sarcastisch* zijn als ik, hier een makkelijk maar heerlijk, warm, dessert.

Appel in bladerdeeg hapjes

-Leg bladerdeeg in een (ingevette) muffin bakvorm, en duw ze een beetje in de vorm van een bakje. 

-Bestrijk ze met was losgeklopt ei zodat ze een mooi kleurtje krijgen tijdens het bakken.

-Voor de vulling heb ik blokjes appel en donkere basterdsuiker (naar smaak toevoegen) gebruikt. Je kunt ook makkelijk rozijnen toevoegen, maar daar heb ik hier in huis geen fans van haha.

-Vul de bakjes royaal met de vulling (mag er best bovenuit komen).

-Laat de bakjes gewoon open (bladerdeeg niet dicht vouwen dus!) en strooi een snufje kaneel op de top.

-20/25 minuten in de oven op 200°c 

-Slagroom erop en klaar! 

Ongelofelijk simpel (echt, stelt niets voor) maar zo lekker. In een mum van tijd een vers "apfelstrudel achtig" dessert en het ziet er nog mooi uit ook!

Eet smakelijk! 

9 jaar geleden

Alsjeblieft, en idd ook een top idee voor oudejaarsavond! :-)

9 jaar geleden

Dankje voor het geweldige idee van die apfelstrudels, idd lekker makkelijk en altijd heerlijk. Je kan ze nu royaler vullen zonder dat het bladerdeeg scheurt..Lekker voor oud en nieuw!!