{{ message.message }}
{{ button.text }}

Serieus?!

We worden allemaal elk jaar een jaartje ouder, alleen sommige mensen worden helaas nooit wijzer....

Afbeelding blog 'Serieus?!'

Man man man, wat een dag!

Deze dag/nacht is gewoon echt om te janken!

Zondagmiddag, de verjaardag van mij dochter. Het kon niet beter beginnen met zon, leuke mensen en teveel taart!
Terwijl mijn meisje heerlijk verwend werd met kadootje na kadootje begon mijn man een drankje na een drankje in te schenken. Uiteindelijk zat er meer drank in zijn lijf dan er kadootjes op tafel stonden. Fijn, Gezellig!

Mijn man, het is een schat, maar net zoals mijn wijlen papa heeft hij soms geen rem, en heel soms, een enkele keer per jaar zuipt hij letterlijk zijn kop eraf. En nee, hij is niet alleen maar lief en gezellig en eerlijk als hij dronken is, maar hij word serieus bloed-irritant!
En geloof me, ik heb wel honderd keer aangeboden een glaasje water te drinken, maar meneer vond dat echt niet nodig... Niet nodig? Yeah right!

Nadat hij al iets te veel ongepaste woorden gebruikte, waarvan ik liever niet had dat de aanwezige kinders ze hoorden, begon hij ook nog eens onzin uit het verleden uit te kramen. Over de gave feesten waar hij was geweest en welke drugs hij had gebruikt. Op zich, als dronken praatje tegen je vrienden prima, maar serieus, tegen mij MOEDER?! Dude kom op man!

Nou is mijn mams gelukkig de rotste niet en deed alsof ze het verhaal bijzonder interessant vond. En mijn manlief, die had echt niets door. Sukkel..

Daarna werd hij overdreven aanhankelijk, op zich prima als we lekker op bed liggen of samen op de bank, maar in een volle tuin in mijn boezem knijpen en onder mijn rok grijpen... SERIEUS?

Dan denk je dat we het ergste gehad hebben, nou mooi niet. Ik moest de kids op bed leggen, die echt kapot waren na een drukke leuke warme dag.
Even rust en knuffelen, en ik kwam echt helemaal bij. Maar toen.... toen liep ik naar beneden en lag mijn man bovenop mijn zus en stiefvader op de bank hen te, tja, hoe noem je dat netjes, geen idee, dan maar zo: hij lag ze gewoon te droog N*****

Ik werd serieus gek, en vroeg hem of hij alsjeblieft normaal kon doen omdat dit echt buiten al mijn grenzen was (over die van mijn zus en stiefvader nog maar niet te spreken...)

De hint kwam nog niet binnen en na meerdere malen het verzoek te stoppen en normaal te doen dimde hij in. Tenminste dat dacht ik, eigenlijk kon je aan zijn kop al zien dat meneertje gepikeerd was door mijn terechtwijzing. En daarna stond hij op en liep via de tuin naar buiten. Hup, de tuindeur door en weg was manlief. Fijne vent..

Uiteindelijk bleek hij bij een vriend te zijn, waar hij ook de nacht is gebleven. Dankzij zijn vriendin werd ik op de hoogte gesteld. Serieus, op de verjaardag van je dochter je zo misdragen en dan ook nog eens weglopen zonder wat van je te laten horen. Wat een eikel zeg!

De volgende morgen hebben de kids en ik ons aangekleed en hebben we nauwelijks gecommuniceerd met manlief. Meneer was pas 5 uur in de morgen thuis. En is op een kinderbed gaan liggen. Want de kids lagen lekker bij mama! Serieus om 5 uur, hoe oud ben je nou?!

Ik hoopte eigenlijk dat hij zich zou verslapen en met zijn kater op het werk zou komen, veel te laat! Maar helaas, hij was dan net volwassen genoeg om op te staan te douchen en naar zijn werk te gaan.

s'Avonds was hij ineens erg vriendelijk en sociaal en begon hij een poging doen tot met me praten. Maar mooi niet dat ik een gezellig gesprek aan ga vriend, moeders is WOEST!

Toen begon meneer met zijn poging tot excuses:
Man: "ik weet helemaal niets meer van gisteren"
Ik ; "dat is misschien maar beter ook"
Man: 'Ik zal die fles alcohol maar weggeven, ik ga maar niet meer drinken, ben zo verrot"
Ik: "maakt mij niet uit, je zuipt maar een eind weg"
Man: "ik voel me zo beroerd, heb echt last van mijn maag"
Ik 'ja dat snap ik"

Je snapt het wel, we hadden geen buitengewoon romantische avond. Dat gesprek ging nog even zo door..

Uiteindelijk kwam meneer bij het feit dat ik de benen uit mijn lijf had gelopen en dat zijn houding om te janken was. Joh echt? Meen je dat nu serieus? Gaat er eindelijk een lampje branden? Begin je gesprek daar nou mee, dan wil ik misschien wel luisteren!!

De deal: Ik mag onbeperkt shoppen zonder commentaar, en meneer gaat de volgende verjaardag niet drinken en in de bediening. Moeders (ik dus) mag lekker met de beentjes omhoog een wijntje drinken.

Dan ben je dus gewoon een volwassen vent met 2 kids en dan moet je je eens per jaar misdragen. Dat punt waar mannen altijd kinderen blijven, bah! Gelukkig is het maar eens per jaar, want anders had ik hem eruit geschopt. ( hij is verder wel altijd echt de leukste,liefste, lekkerste en grappigste van allemaal hoor)

Ik heb hem voor nu vergeven, en zodra mijn kledingkast en schoenen rek weer zijn aangevuld is de woede ook wel weer weg. Maar mannen zijn van mars, en mijn kleding raakt vast wel weer uit de mode ;-)
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je