Snap
  • Mama
  • post

Schuldgevoel?

Moet ik me er wat van aantrekken? Zou niemand dat doen?

Help!! Vorige maand heb ik een dagje vrij genomen op de dag dat onze dochter op het kdv zat. Had nog een aantal dingen in huis te doen en MOEST voor mezelf nog iets afmaken (speciaal cadeautje waar wat tijd in zat). De weekenden zitten nogal volgepland met afspraken etc. en omdat ik er op de dagen dat onze peuter thuis is niet/nauwelijks aan toe kom, dacht ik ik neem een dag vrij dat ze er niet is. Breng haar normale tijd weg, heb ik de hele dag de tijd en mijn handen vrij. Nou zeg toen ik dat aan een aantal mensen vertelde kreeg ik me toch een lading negatieve reacties over me heen... "waarom ben je dan aan kinderen begonnen", "dus je dumpt je kind om tijd voor jezelf te hebben", "belachelijk dat je haar weg brengt en zelf thuis zit". Nou ik was helemaal perplex....durfde niet eens meer te vertellen dat ik in de 3 maanden dat ik verplciht thuis zat (flexwet) onze meid ook gewoon naar kdv heb laten gaan, ritme blijft erin voor haar en ons en ik kan in die 2 dagen net even wat meer doen dan normaal. Als ik een dag weg ging hield ik haar gewoon thuis, net als dat ik normaal doen. Ben benieuwd naar jullie mening, negatief of positief?!

10 jaar geleden

Wat naar om dat soort reacties te krijgen. Ik heb nu zwangerschapsverlof omdat ik net bevallen ben van onze tweede dochter, nu 4 weken oud. Mijn man heeft nu ook twee weekjes vakantie en onze oudste gaat gewoon 3 dagen naar het KDV. ten eerste omdat wij dan wat bij kunnen komen en de dagen dat ze thuis is leuke dingen kunnen doen omdat we uitgerust zijn. En de tweede reden is dat zij gewoon een ritme heeft en dat gewoon lekker moet houden. Mijn collega heeft ook zwangerschapsverlof en haar oudste kindje gaat nu al die weken niet naar de opvang. Mijn collega is dood moe en haar dochter is oververmoeid en helemaal uit haar ritme. Vol met oordelen zat ze dat onze dochter gewoon naar de opvang zou gaan, maar nu piept ze wel anders. Trek je er dus niets van aan en doe wat voor jou goed voelt. Je kindje is lekker aan het spelen en jij hebt even voor jezelf.

10 jaar geleden

Haha, sommige mensen zijn zo jaloers. Natuurlijk breng je je kind lekker weg als je vrij bent, beetje mama tijd is ook nodig hoor!! Ik bracht deed het ook altijd hoor! Zelfs als we allebei vrij waren :-) Ik haalde hem wel meestal een uurtje eerder op, dan was het wat rustiger.

10 jaar geleden

Voel je vooral niet schuldig.Op de eerste plaats is ritme voor je kind heel belangrijk en op de tweede plaats het kost je ook nog eens een hap geld. Onze kinderen gaan niet naar het KDV maar naar opa en oma op de dagen dat ik werk. Aangezien ik in het onderwijs werk heb ik de vakantie altijd lekker vrij. Ook onze kinderen gaan dan wel eens een dag naar opa en oma zodat ik thuis even goed door kan poetsen. Maar ook zodat wij samen eens even ergens naartoe kunnen gaan, want daar is zo weinig tijd voor. Lekker doen waar jij je goed bij voelt!!!

10 jaar geleden

Sommige mensen hebben het ook gewoon even nodig om regelmatig een moment voor zichzelf te hebben. Betekent niet dat ze niet van hun kinderen houden of niet aan kinderen hadden moeten beginnen, maar gewoon dat ze meer tijd voor zichzelf nodig hebben dan anderen.