{{ message.message }}
{{ button.text }}

​Schoonouders stelen geld van mijn zoon

“Je krijgt het terug! Wij hebben het gewoon even nodig. Stel je gewoon even niet zo aan, Marlous.”

Afbeelding blog '​Schoonouders stelen geld van mijn zoon'

Na veel twijfels en angsten, durf ik toch eindelijk deze blog te schrijven. Ik schrijf onder een pseudoniem. Ik heet Marlous ja, maar mijn achternaam is niet Ruis. Vandaar dat ik deze blog nu wel durf te schrijven.

Mijn vriend en ik waren nog best jong toen wij in verwachting waren van Mason. Ik was 20 en hij was 21. Ik had bijna mijn studie afgerond (ik was bevallen toen ik mijn diploma al had) en hij moest nog een jaar zijn master afronden. Wij woonden daarom bij onze ouders. Toen wij vertelden dat ik in verwachting was, waren zijn ouders dolgelukkig (die van mij anders ook hoor hihi). “We openen direct een spaarrekening voor de kleine! Daar storten we dan maandelijks een bedrag op.” Vertelde zijn moeder tegen mijn moeder. Mijn ouders deden ook mee en ook wijzelf maakten grote bedragen over. Ook zijn ouders maakten bedragen over. Maar dit werd met de tijd steeds minder.

Mijn ouders waren enorm lief. Pasten altijd op Mason en mijn vriend was echt een kind aan huis. In het weekend bleven wij wel eens bij zijn ouders slapen. Het viel mij al op dat zij vaak genoeg zeiden dat ze problemen met geld hadden. Dit snapte ik niet altijd even goed. Ze hadden twee dikke auto’s voor de deur staan en zaten te kijken naar een derde BMW. Telkens als wij in de buurt kwamen, kwam het onderwerp GELD naar boven.

De schrik kwam vorige week. Wat normaal een goed gevulde spaarrekening hoort te zijn, had nu nog maar 0,21 cent erop staan. Ik schrok me dood. Zelfs mijn vriend wist niet wat er mee gebeurd was. Toen zagen wij dat bijna het volledige bedrag overgemaakt was naar de rekening van zijn ouders. “Het is maar een lening! Je krijgt het terug! Wij hebben het gewoon even nodig. Stel je gewoon even niet zo aan, Marlous.”

Mijn mond viel open. En daar kwam schoonpapa met de nieuwe BMW. “En? Wat vind je?” Woest liep ik weg. Die BMW is met ons, mijn ouders en geld van vrienden gekocht.

Mijn vriend ziet het erge er niet van in. Volgens hem is dit echt een lening. Maar waarom?! Hij wilt het er niet over hebben… Hoe kan ik dit aanpakken? Tips graag! 

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je