Snap
  • Mama

​Schoonouders stelen geld van mijn zoon

“Je krijgt het terug! Wij hebben het gewoon even nodig. Stel je gewoon even niet zo aan, Marlous.”

Na veel twijfels en angsten, durf ik toch eindelijk deze blog te schrijven. Ik schrijf onder een pseudoniem. Ik heet Marlous ja, maar mijn achternaam is niet Ruis. Vandaar dat ik deze blog nu wel durf te schrijven.

Mijn vriend en ik waren nog best jong toen wij in verwachting waren van Mason. Ik was 20 en hij was 21. Ik had bijna mijn studie afgerond (ik was bevallen toen ik mijn diploma al had) en hij moest nog een jaar zijn master afronden. Wij woonden daarom bij onze ouders. Toen wij vertelden dat ik in verwachting was, waren zijn ouders dolgelukkig (die van mij anders ook hoor hihi). “We openen direct een spaarrekening voor de kleine! Daar storten we dan maandelijks een bedrag op.” Vertelde zijn moeder tegen mijn moeder. Mijn ouders deden ook mee en ook wijzelf maakten grote bedragen over. Ook zijn ouders maakten bedragen over. Maar dit werd met de tijd steeds minder.

Mijn ouders waren enorm lief. Pasten altijd op Mason en mijn vriend was echt een kind aan huis. In het weekend bleven wij wel eens bij zijn ouders slapen. Het viel mij al op dat zij vaak genoeg zeiden dat ze problemen met geld hadden. Dit snapte ik niet altijd even goed. Ze hadden twee dikke auto’s voor de deur staan en zaten te kijken naar een derde BMW. Telkens als wij in de buurt kwamen, kwam het onderwerp GELD naar boven.

De schrik kwam vorige week. Wat normaal een goed gevulde spaarrekening hoort te zijn, had nu nog maar 0,21 cent erop staan. Ik schrok me dood. Zelfs mijn vriend wist niet wat er mee gebeurd was. Toen zagen wij dat bijna het volledige bedrag overgemaakt was naar de rekening van zijn ouders. “Het is maar een lening! Je krijgt het terug! Wij hebben het gewoon even nodig. Stel je gewoon even niet zo aan, Marlous.”

Mijn mond viel open. En daar kwam schoonpapa met de nieuwe BMW. “En? Wat vind je?” Woest liep ik weg. Die BMW is met ons, mijn ouders en geld van vrienden gekocht.

Mijn vriend ziet het erge er niet van in. Volgens hem is dit echt een lening. Maar waarom?! Hij wilt het er niet over hebben… Hoe kan ik dit aanpakken? Tips graag! 

 

5 dagen geleden

Er is geen leuke manier om dit te zeggen - je vriend laat je stikken en dat betekent dat hij niet geïnteresseerd in je is als het hem even niet uitkomt. Dat is heel, heel slecht nieuws voor een relatie, het maakt sowieso van hem een slechte vader.

6 dagen geleden

Lenen doe je met toestemming vooraf. En met afspraken over terugbetaling. Beide is niet gebeurd. Ik zou het stelen noemen. Ik zou nog eens met je man om tafel gaan. Je hebt hem nodig, het zijn zijn ouders. Kun je aangifte doen? Zou ik pas als laatste redmiddel inzetten, als deze "lening" toch al de relatie teveel heeft kapot gemaakt, want aangifte maakt het niet beter. Maar zorgt er wel voor dat jouw man inziet dat het echt wel een enorm slechte actie was van zijn ouders, en misschien ontstaan er dan manieren om het geld terug te krijgen via de rechter ofzo.

6 dagen geleden

Goed antwoord, dit kan echt niet 🥲

6 dagen geleden

Ik snap niet zo goed waarom de rekening op naam van de schoonouders staat? En waarom jouw ouders en vrienden daar geld naar toe storten. Waarom heb je zelf niet een rekening aangemaakt voor jouw kind en laat je iedereen daar naartoe storten. Dat je schoonouders een rekening op hun naam willen toevoegen voor de kleine prima. Hun goed recht. Maar ik begrijp oprecht niet waarom de rest dan ook naar die rekening stort. Opa en oma en grootmoeder sparen ook voor ons kind maar dat wordt gewoon op onze kinderrekening gestort

5 dagen geleden

Inderdaad, en ook zeer ongeloofwaardig. Op deze wijze telt de rekening ook mee voor Box3 van de grootouders. Wie zou dat willen?

6 dagen geleden

Tip? Open en eerst zelf een rekening en ga daar verder met sparen zoals je al deed. En ga in gesprek met je schoonouders en laat iets op papier zetten met hun handtekening, hoe gaan ze het terug betalen en in hoeveel tijd. Sorry maar als de auto beeldmerken is dan geld voor hun kleinzoon dan zijn het aparte mensen.. en dat jou vriend dit geldt dat dit een lening is.. sorry maar ik weet nu al dat dit een probleem word.