{{ message.message }}
{{ button.text }}

schoonouders dubio

Afbeelding blog 'schoonouders dubio' Achtergrond blur afbeelding

lieve mama's! 

Momenteel ben ik zwanger van ons 2e wondertje. 30 weken alweer voorbij, pff, wat gaat dat snel! 

Mijn dochter is nu 1 jaar en 2.5 maand en is in Australië geboren. Mijn man, dus ook mijn schoonouders,  komen uit Australië. Mijn man,  dochter en ikzelf zijn per januari in Nederland komen wonen. Het contact met mijn schoonouders is minimaal. Mij is 2x per whatsapp gevraagd hoe het eigenlijk gaat met mij en de zwangerschap. Van de zwagers en schoonzus hoor ik helemaal niets.  Andersom ook weinig. 

Ze hebben altijd, en nog steeds,  geprobeerd een vinger te houden op hun kinderen. Dit doen ze door met name hun mening op te leggen. En hun kinderen durfen daar nauwelijks tegen in te gaan. Dit zorgt binnen ons huwelijk nogal eens voor discussies. 

Nu is het zo dat mijn schoonouders naar Nederland willen komen als de kleine er is. Mijn man wil ze elke dag wel laten komen,  ik echt niet. Bij de eerste wist mijn schoonmoeder naar haar zeggen alles beter, ze had immers 5 kinderen gekregen. Daarnaast kan ik niet tegen haar drukke en onvoorspelbaar karakter. En ik ben bang dat het ook zorgt voor iritaties tussen mijn man en mij terwijl we juist moeten genieten van een 2e wonder! 

Ik wil ook een leuk contact creëren tussen mijn kleinkinderen en hun grootouders. Mijn dochter is al helemaal dol op mijn ouders.. dat wil ik mijn schoonouders ook niet ontnemen,  maar het mag niet ten koste van onszelf gaan.

Iemand ervaring met schoonouders in het buitenland? wat zijn jullie ervaringen en evt tips om het goed te laten lopen in de 2.5 week dat ze hier zijn?


liefs!*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je