Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • post_short

Schoentje Zetten

Schoentje zetten. Schoentje zetten dat is speciaal voor ieder lief kind (als dus het liedje van HulpPiet).

Morgen komen ze dan eindelijk aan met de Stoomboot (of niet, want ze varen nog steeds richting Spanje terug voor de staf). Maar hoe vaak laat jij je kind schoentje zetten?

Wij zullen dit maximaal 1 keer per week doen (heb ook kleinere cadeautjes ingekocht voor maximaal 1 euro) of we doen er wat pepernoten in. Maar wel alleen als ze lief is geweest de gehele dag.

En natuurlijk hoort bij dat schoentje een tekening voor de Sint en zijn Pieten, een wortel en wat water voor het paard ;-).

10 jaar geleden

Hoi, Leuk om te lezen hoe het bij anderen gaat. Bij ons mag dochter elke dag schoen zetten, maar of Sint of Piet ook echt langskomt en het liedje heeft gehoord is elke dag maar weer de vraag, dat houdt het spannend en zo leer je ook omgaan met teleurstelling. Ook is het dan belangrijk dat ze weet dat het niet aan haar ligt, maar dat Sint of Piet het nou eenmaal druk hebben, of dat er soms ook iets 'mis' kan gaan waardoor je niet altijd krijgt wat je wilt hebben. Soms zit er een briefje in de schoen, soms een klein cadeautje of wat lekkers. En heel soms weet Piet het niet zo goed en zit er plotseling wat lekkers in de verkeerde schoen! En dat merken we dan pas als we de schoenen aantrekken om naar school te gaan. Hilariteit gegarandeerd! :)

10 jaar geleden

Dat zal wel een of twee keer per week worden. Maar, zoals ik hierboven ook wel lees, zullen het ook wel wat eenvoudigere cadeautjes zijn zoals een zakje snoepjes en niet altijd iets van speelgoed. We zijn gisteren gelijk begonnen, maar hebben wel toegelicht dat Sint het druk krijgt en dus niet elke keer langs kan komen...

10 jaar geleden

Hier mogen ze de dag van de intocht hun schoen zetten. Dan zit er vaak een brief bij waarin staat op welke dagen de schoen mag worden gezet omdat piet nog langs veel meer kindjes moet. Dat geeft duidelijkheid, iets waar mijn kids toch wel behoefte aan hebben. Er wordt dan 1 keer in de week de schoen gezet op vrijdag of zaterdag. Dus iets van 3 keer de schoen in totaal en dan pakjes avond. In de schoen komen wat pepernoten. De jongste (2,5)kreeg een boekje (leesleerboekje die ik tweedehands had gekocht voor 0,50) de middelste (8) kreeg een sterrenwekkertje (was iets van 4 euro) en de oudste (15) kreeg lippenbalsem (2,00)

10 jaar geleden

Wij zetten alleen na intocht de schoen als sint in ons dorpje komt, 23 nov. Dan krijgen ze wat lekkers en een cadeautje, verder geven we ze cadeautjes met pakjesavond.